Triki in nasveti
16.03.2014 06:40
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10 nasvetov, kako pametno uporabiti fotoaparat mobilnika

Digitalni fotoaparat mobilnika nam lahko precej olajša vsakodnevna opravila!
Digitalni fotoaparat mobilnika nam lahko precej olajša vsakodnevna opravila!

Sodobni pametni mobilni telefoni so opremljeni z izjemno kakovostnimi fotoaparati in s trga vse hitreje izpodrivajo kompaktne digitalne fotoaparate, saj so vedno pri roki. Medtem ko večina izmed nas fotoaparat pametnega mobilnega telefona uporablja le za zajem »običajnih« fotografij in videoposnetkov, so zanesenjaki spletnega portala BuzzFeed razkrili še deset nasvetov, kako pametno uporabiti fotoaparat mobilnika. Mnogi izmed razkritih nasvetov nam bodo precej olajšali vsakodnevna opravila in nam bodo prišli prav tudi v primeru izgubljenega mobilnika.

Zanesenjaki spletnega portala BuzzFeed svetujejo, da pred odhodom v trgovino s pametnim mobilnikom fotografiramo notranjost hladilnika, saj bomo tako v trgovini natančno vedeli, kaj moramo kupiti in česa je v hladilniku preveč. Če se odpravljamo na potovanje, z mobilnikom poslikajmo svoj naslov in sliko nastavimo za ozadje – to nam vsekakor lahko pride prav, če bi mobilnik slučajno izgubili. Če potujemo po neznanih krajih, je pred odhodom pametno poslikati hotel in okolico, saj ga bomo na ta način kasneje veliko lažje našli. Ta nasvet velja tudi za lokacijo parkiranega avtomobila. Pametni mobilnik lahko uporabimo tudi za fotografiranje stvari, ki jih posodimo prijateljem, saj bomo tako natančno vedeli, kdo si »lasti« naše stvari.

S pametnim mobilnim telefonom zajemimo fotografije stvari, ki jih pogosto izgubljamo, to so npr. pomembnejše telefonske številke in naslovi. Če smo pozabili očala in je napis premajhen, da bi ga prebrali, si lahko tu pomagamo s fotoaparatom in funkcijo povečave. Digitalni fotoaparat pametnega mobilnega telefona je kot nalašč tudi za zajem zemljevidov javnega prevoza ter za fotografiranje vsebine škatel pri selitvi ali pa najljubše frizure, ki jo nato pokažemo frizerju.


Prijavi napako v članku