Facebook
13.02.2012 18:24
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10 grehov spletnih akcij skozi oči uporabnika

Direkt 2012
Direkt 2012

Verjetno ste že slišali za »kiks« najboljšega soseda na Twitterju, ko je njihova agencija promovirala konkurenčno ponudbo, drugi ste obiskali na Facebooku kakšno spletno aplikacijo, pa se je zataknilo že na začetku in podobno. Nedavno pa si je medvedjo uslugo naredila tudi svetovna prehranska veriga restavracij s hitro prehrano McDonalds, kjer so uporabniki namesto pozitivnih zgodb začeli objavljati slabe izkušnje, ki so jih imeli ob obisku restavracij.

Po navadi take grehe odkrijejo uporabniki socialnih omrežij ali obiskovalci spletne strani, kar dodatno spodbudi val komentarjev in deljenja z ostalimi. Nastane prava spletna epidemija, ki je enostavno ne morete ustaviti.

Kako se soočiti z negativnimi komentarji uporabnikov bo gotovo najbolj zanimivo slišati od našega največjega poznavalca socialnih omrežjih Mateja Špeharja, ki bo z nami delil izkušnje in nasvete ter prikazal kakšen primer iz prakse na kongresu Direkt, ki bo potekal 8. in 9. marca v Portorožu. Kakšne napake delajo slovenska in tuja podjetja na socialnih omrežjih in nasploh na spletu, bo predstavil Anej Mehadžić, svetovalec za uporabniško izkušnjo na spletnih medijih, iz podjetja Domenca Labs.

Glede na to, da so podjetja na spletu zelo izpostavljena, mora biti vsa komunikacija strokovna, zato so reklamacije, neprimerni komentarji ali negativne izkušnje uporabnikov, za podjetja lahko priložnost za izboljšanje. Podjetja se morajo zavedati, da včasih že tako mala napakica povzroči val odzivov, ki po navadi niso prijetni.


Prijavi napako v članku