Računalništvo, telefonija
07.09.2011 17:58

Deli z drugimi:

Share

ZyXEL z zeleno pobudo na IFA 2011 v Berlinu

Med 1441 proizvajalci na sejmu zabavne elektronike in hišnih aparatov IFA 2011 od 2. do 7. septembra v Berlinu bo svoje tri novosti kot zagovornik zelene IT pobude predstavil tudi ZyXEL.
ZyXEL Green, Eco Friendly
ZyXEL Green, Eco Friendly

ZyXEL bo skupaj s še nekaterimi tajvanskimi proizvajalci kot globalni ponudnik celovitih internetnih rešitev predstavil tri najnovejše okolju prijazne – zelene naprave. Z izjemnimi tehničnimi specifikacijami in delovanjem ter zelenim dizajnom, ki potrjuje ZyXEL zeleno usmeritev, se ponašajo serija Fast Ethernet stikal ES1100, usmerjevalnik za domačo uporabo NBG-4615 in VDSL2 VoIP IAD (P-2812HNU).

ZyXEL je eden izmed redkih ponudnikov mrežne tehnologije, ki ponuja popolni izbor rešitev za majhna in srednja podjetja. Serija Fast Ethernet neupravljanih stikal ES1100 poleg zahtevam o kakovosti in zanesljivosti ustreza 802.3az, najnovejšemu zelenemu standardu, ki ga je septembra 2010 potrdila organizacija IEEE. EEE standard (Energy Efficient Ethernet) 802.3az stoji za energetsko učinkovitimi napravami, ki kljub popolni kompatibilnosti z obstoječimi napravami za svoje delovanje porabijo manj energije. ES1100 se ponaša še z več zelenimi specifikacijami: »Detect Cable Length«, s katero naprava samodejno prilagaja porabo energije glede na dolžino Ethernet kabla, »Detect Inactive Link«, s katero naprava samodejno prilagaja porabo energije številu aktivnih naprav v omrežju in »Power On/Off Switch«, ki uporabnikom dovoljuje napravo vključiti ali izključiti na daljavo.

NBG-4615 je usmerjevalnik za domačo uporabo in uporabnike, ki od svojega usmerjevalnika zahtevajo ne le maksimalno delovanje in izkoristek povezave, ampak želijo hkrati tudi prispevati k bolj zelenemu okolju. Usmerjevalnik združuje dve napredni tehnologiji – brezžično N in Gigabit – za brezžično in zanesljivo povezavo, kot obogatitev pa je dodan še NetUSB in okolju prijazne značilnosti: »Scheduling«, brezžični urnik dela omogoča napravo nastaviti tako, da se samodejno vklopi in izklopi glede na uporabo brezžičnega interneta; »Power on/off« – samodejni vklop/izklop brezžične povezave glede na uporabo; »Wireless on/off switches«, ki uporabnikom NBG-4615 zagotavlja manjšo porabo energije ob manjšem številu aktivnih naprav v omrežju.

Zasnovan na podlagi napredne 802.11n brezžične tehnologije in VDSL2/ADSL2+ Dual-Mode, ZyXEL P-2812HNU omogoča ponudnikom internetnih storitev rezidenčnim uporabnikom ponuditi pametne sisteme in storitve na zahtevo kot dodano vrednost. P-2812HNU zagotavlja ne le stabilno in zanesljivo brezžično povezavo za high-speed data in multimedijski prenos, ampak tudi široko pokritje brez mrtvih točk. Prijazen okolju je zeleni »Wireless Scheduling«, ki omogoča optimizacijo porabe energije preko brezžičnega upravljanja z internetno povezavo na podlagi dejanskih potreb.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DATACOM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DATACOM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Datacom, d.o.o., Ljubljana

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DATACOM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku