Trdi diski
18.05.2011 06:14

Deli z drugimi:

Share

Zunanji trdi disk z baterijo in povezavo Wi-Fi

Seagate GoFlex Satellite je pisan na kožo uporabnikom Applovih tabličnih računalnikov iPad.
Seagate GoFlex Satellite je pisan na kožo uporabnikom Applovih tabličnih računalnikov iPad.

Podjetje Seagate je predstavilo revolucionaren zunanji trdi disk, ki je pisan na kožo celo uporabnikom Applovih tabličnih računalnikov iPad. Trdi disk Seagate GoFlex Satellite namreč ni le običajen zunanji trdi disk z vmesnikom USB. Računalniški gigant ga je opremil tako z vgrajeno baterijo kot hitrim brezžičnim vmesnikom Wi-Fi.

Vgrajena baterija zagotavlja zunanjemu trdemu disku Seagate GoFlex Satellite večurno avtonomijo delovanja. Brezžična povezava Wi-Fi b/g/n nudi zanesljiv in hiter prenos podatkov. Ta zadošča celo za brezžično predvajanje visokoločljivih videoposnetkov in prenos večje količine podatkov. Zunanji trdi disk Seagate GoFlex Satellite je polno združljiv tako s prenosnimi in žepni računalniki kot tablicami (vključno z iPadom).

Za uporabo zunanjega trdega diska GoFlex Satellite na Applovih mobilnih telefonih iPhone in tabičnih računalnikih iPad je Segate pripravil namensko programsko opremo. To je potrebno predhodno namestiti na mobilni operacijski sistem iOS. Dejansko gre tu za neke vrste spletni strežnik. Za dostop do podatkov se uporablja kar spletni brskalnik.

Revolucionaren zunanji trdi disk Seagate GoFlex Satellite je že naprodaj onkraj luže. Za model s 500 gigabajti prostora ameriški trgovci zahtevajo preračunanih 140 evrov. Novinec naj bi bil na prodaj pri nas še pred poletjem. Njegova maloprodajna cena naj bi se gibala okoli 200 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Seagate diski SSD diski zunanji trdi disk

Prijavi napako v članku