Matične plošče
02.09.2011 16:17
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zotac ZBOX nano AD10: Strup v majhni flaški

Zmogljivost in kompaktnost brez kompromisov!
Zmogljivost in kompaktnost brez kompromisov!

Čeprav se številni proizvajalci miniaturnih osebnih računalnikov odločajo za pripravo izdelkov s kompromisnim razmerjem med varčnostjo in zmogljivostjo, je ameriško podjetje Zotac pri novincu izbralo oboje. Tu gre za miniaturni osebni računalnik Zotac ZBOX nano AD10 Plus, ki je dovolj zmogljiv tudi za najzahtevnejše uporabnike. V oblikovno všečnem računalniškem ohišju se namreč »skrivata« tako platforma AMD E-350 APU kot dvojedrni procesor frekvence 1,6 gigaherca.

Da procesorju ne bi prehitro zmanjkalo moči, skrbi sistemski pomnilnik DDR3 kapacitete dveh gigabajtov. Za izris grafičnih oblik je zadolžena vgrajena grafična kartica AMD Radeon HD 6310. Ta ima na voljo 80 združenih procesorjev frekvence 500 megahercev. Grafična kartica podpira strojno pospeševanje videoposnetkov preko tehnologije AMD UVD. Podatke lahko shranjujemo na trdi disk s 320 gigabajti prostora. Magnetne plošče se vrtijo s hitrostjo 5.400 vrtljajev na minuto.

Za priklop na zunanje naprave ima miniaturni osebni računalnik Zotac ZBOX nano AD10 Plus na voljo priključke HDMI, DisplayPort in USB. Na voljo sta celo brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth 3.0. Za kakovostni zvok je poskrbljeno s tehnologijama Dolby TrueHD in DTS-HD. Najlepše pri tem je, da miniaturni osebni računalnik Zotac ZBOX nano AD10 Plus, ki meri le 19 x 19 x 5 centimetrov, lahko brez težav pritrdimo na ohišje zaslona. Zanj ameriški trgovci zahtevajo zgolj 230 evrov. Novinec naj bi v Evropo prispel še pred jesenjo.


Prijavi napako v članku