Računalništvo, telefonija
09.09.2016 19:04

Deli z drugimi:

Share

ZOTAC s še močnejšim mini računalnikom MAGNUS, pripravljenim na VR in igre naslednje generacije

Inovator svetovnega razreda ZOTAC International s ponosom predstavlja serijo MAGNUS 10 – prvi mini PC, opremljen z arhitekturo NVIDIA Pascal. Nagrajena serija igričarskih PC-jev ZBOX MAGNUS, znanih po visoki zmogljivosti in komaj slišnem delovanju, prinaša temeljito prevetritev na področju moči in hitrosti.
Mini PC ZOTAC MAGNUS EN10 serija
Mini PC ZOTAC MAGNUS EN10 serija

MAGNUS je zasnovan za igre in zabavo. Z zmogljivostjo, ki presega zahteve virtualne resničnosti, je MAGNUS idealna rešitev za poganjanje visoko zahtevnih iger in uživanje v vrhunskih zabavnih vsebinah pa tudi mnogo več.

Slogan »Majhen, zmogljiv in komaj slišen« ostaja pečat serije MAGNUS. Intelov procesor šeste generacije Skylake, namenski grafični podsistem NVIDIA GeForce GTX serije 10 in pomnilnik DDR4 zagotavljajo zmogljivost, potrebno za igranje najnovejših iger z visoko stopnjo podrobnosti in gladkim, tekočim prikazom.

Za ta preboj v grafični zmogljivosti je zaslužen grafični podsistem NVIDIA GeForce GTX serije 10, ki ponuja več pomnilnika, višjo frekvenco delovanja grafičnega procesorja in širšo pasovno širino pomnilnika. Rezultat teh izboljšav je do dvakrat* višja zmogljivost v primerjavi s predhodniki. Vso to višjo zmogljivost pa spremlja tudi nižja raba energije.

MAGNUS EN1070 je opremljen z grafičnim podsistemom GeForce GTX 1070, MAGNUS EN1060 pa ima GeForce GTX 1060. Ne le, da sta obe izvedbi računalnika MAGNUS ZBOX pripravljeni na VR; novejši standardi jima omogočajo tudi večjo uporabnost. »Native« izhod 4K s hitrostjo osveževanja 60 Hz je zdaj s priključkoma DisplayPort 1.3 in1.3 in HDMI 2.0 del standardne opreme. V standardni opremi je tudi podpora za štiri zaslonske izhode, kar omogoča zabavo z več zasloni.

Prvič pri seriji igričarskih naprav MAGNUS je vgrajena tudi podpora pomnilniku DDR4. To pomeni širšo pasovno širino pomnilnika, višjo frekvenco delovanja in večje hitrosti prenosa, največja prednost pa je znatno nižja delovna napetost, ki prinaša manjšo porabo energije in manj odvečne toplote.

Še ena inovacija, s katero se ponaša MAGNUS, je dodana podpora za shranjevalne naprave PCIE x4 M.2. SSD-ji na vodilu SATA se dandanes vgrajujejo v večino računalnikov, vendar vsi ne morejo doseči bralnih in pisalnih hitrosti preko 1000 MB/s. Uporabniki te razlike ne bodo občutili le pri hitrejšem zagonu računalnika; razlika je prisotna tudi pri igrah, kjer lahko že delček sekunde odloča o zmagovalcu.

Serija MAGNUS zaradi pozornosti na podrobnosti še naprej ponuja vrhunsko računalniško izkušnjo. Oba modela sta opremljena z vrati USB 3.1 tipa C pa tudi z vrati USB 3.1 tipa A za večjo hitrost in uporabnost. Standardna oprema vključuje tudi WiFi-tehnologijo 802.11ac in podporo dvojnemu gigabitnemu vmesniku LAN.

Oba na VR pripravljena modela MAGNUS merita le 210 x 203 x 62 mm (D x Š x V), kar pomeni, da gre za najmanjša na VR pripravljena sistema do zdaj. Mat črna površina poudarja zmogljivost in tiho delovanje.

Tako MAGNUS EN1060 kot EN1070 sta na voljo v izvedbi barebone, PLUS in Windows 10.

*Slika je pridobljena s spletnega mesta www.geforce.com

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku