Operacijski sistemi
07.09.2012 09:37

Deli z drugimi:

Share

Znebimo se novega grafičnega vmesnika Windowsov 8

Program RetroUI bo poskrbel, da se nam bo v Oknih 8 vedno prikazalo klasično namizje!
Program RetroUI bo poskrbel, da se nam bo v Oknih 8 vedno prikazalo klasično namizje!

Grafična oblika oziroma podoba operacijskega sistema Windows 8 se ni dramatično spremenila v primerjavi z njegovim predhodnikom. Čeprav mnogi uporabniki »pljuvajo« na grafični vmesnik »Windows 8« (prej imenovani Metro), je tu še vedno na voljo klasično namizje z njegovimi opravili, mapami in okni. Od njega nas loči le en miškin klik. Če nam je še ta klik odveč, je podjetje Thinix pripravilo namensko programsko opremo RetroUI, ki bo ta klik opravila namesto nas.

Programska oprema RetroUI ponuja še nekaj bombončkov, ki bodo še nekoliko poenostavili delo z operacijskim sistemom Windows 8. Ta na primer podpira prikaz klasičnega namizja tudi pri oddaljenem dostopu, je na voljo v 12 svetovnih jeziki (slovenščine žal ni med njimi) in jo je moč uporabiti tudi v večjih računalniških okoljih (velika podjetja in organizacije). In to še ni vse. Celo v večzaslonskem načinu dela zagotovi, da se klasično namizje prikazuje na vseh zaslonih.

Podjetje Thinix jamči, da je uporaba programske opreme RetroUI povsem varna in da ta ne vpliva na varnost operacijskega sistema Windows 8. Poleg tega ta ne vsebuje škodljivih programskih kod ali nadležnih reklamnih oglasov. Programska oprema RetroUI je za nameček še zelo ugodna. Za osebno uporabo na do treh računalnikih je potrebno odšteti zgolj preračunane štiri evre. Enako vsoto je potrebno odšteti za licenco za en računalnik v podjetju. Izobraževalnim ustanovam je licenca na voljo po polovični ceni. Program RetroUI lahko sicer brezplačno preizkušamo od 14 dni.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku