Digitalizacija
28.06.2013 09:52

Deli z drugimi:

Share

Zmogljive AdWords funkcionalnosti ki jih ne uporabljate [2. del]

Nadaljujemo serijo iz prejšnjega tedna, v kateri smo predstavil prvih pet zmogljivih Google AdWords funkcionalnosti, ki vaše oglasne kampanje izboljšajo oziroma naredijo bolj učinkovite.
Zmogljive AdWords funkcionalnosti ki jih ne uporabljate [2. del]
Zmogljive AdWords funkcionalnosti ki jih ne uporabljate [2. del]

1. Prikazno oglaševanje v zgornji polovici spletnih mest (above the fold)

Veliko raziskav je bilo napravljenih , ki se dotikajo področja umestitev oglasa. Generalno gledano, je sprejeta teza, da bodo oglasi, ki so umeščeni v zgornjo polovico spletnih mest ustvarili večje število klikov. Ob poplavi različnih naprav, resolucij in velikosti ekranov, pa ne gre računati na to, da se bo vaš oglas vedno pojavljal v zgornji polovici spletnih mest. Če je namen vaše kampanje povečanje zavedanja o vaši blagovni znamki, potem neposredni kliki verjetno niso prioriteta ampak boste sledili metrikam, ki so povezane številom prikazov oglasa.

Bi bili pripravljeni plačati prikaze oglasov na tistih mestih, kjer nihče vašega oglasa ne opazi? Se mi je zdelo, da ne.

Nastavitev lahko uredite tako, da kategorijo oglaševanja v spodnji polovici spletnih mest (below the fold) izključite. V vaši kampanji prikaznega omrežja izberete zavihek omrežje (networks) in izberete izključitve. Izberite izključi kategorije in izključite tiste kategorije, ki za vašo kampanjo niso primerno. V temu primeru, odkljukate “below the fold” kategorijo.

2. Ustvarjalec slikovnih oglasov

Orodje za izdelavo slikovnih oglasov je zmogljivo orodje, ki vam pomaga oblikovati vaše slikovne oglase. Z orodjem na enostaven način oblikujete bogate slikovne oglase različnih velikosti. Orodje je enostavno za uporabo, povrh vsega pa vam prihrani veliko dragocenega časa. Naslov, sporočilo in poziv k dejanju (call to action) določite vi, orodje pa ustvari nekaj primerov oglasov, ki jih lahko uporabite za vaše oglaševalske kampanje.

3. Zavihek “domov”

Zavihek najdete na glavni navigaciji vašega AdWords vmesnika. Znotraj zavihka boste našli koristne podatke kot so:

  • opozorila in obvestila
  • ključne besede, ki se zaradi omejenih proračunskih nastavitev ne prikazujejo na prvi strani
  • kvalitetna ključne besede, ki nimajo veliko iskanj
  • onemogočene ključne besede, kampanje in oglasne skupine
  • predlogi za dodajanje novih ključnih besed

4. AdWords editor

AdWords editor je primerno orodje za tiste kampanje, ki uporabljajo veliko število ključnih besed. Uporaben je predvsem za izvajanje večjega števila sprememb naenkrat. Orodje ni mogoče uporabljati v sklopu vašega AdWords vmesnika, ampak ga uporabljate “off-line”. Prenesite AdWords editor tukaj. Z orodjem boste lahko opravili spremembe vaših AdWords kampanj “off-line”. AdWords editor ima dovršene funkcije filtriranja podatkov in napredne nastavitve sprememb pondub. Če s kampanjo upravlja več oseb, si lahko ti med sabo sporočajo spremembe preko komentarjev.

5. Poročanje o časovnem zamiku (time lag)

Poročilo je na voljo samo v primeru, kadar merite konverzije. Najdete ga znotraj zavihka “orodja in analize”, v delu “konverzije”. Izberite “iskalni lijak” in prišli boste do podatkov, ki sporočajo kako dolgo potrebuje povprečni uporabnik spletne strani, da se pretvori v dejanskega kupca. S podatki boste dobili jasnejšo sliko o nakupnem ciklu vaših strank.

Verjamemo, da ste spoznali nekaj koristnih trikov s pomočjo katerih si boste lahko bolje organizirali in olajšali vodenje vaših AdWords kampanj. Verjetno pa si sedaj tudi lažje predstavljate, da: za vsako uspešno AdWords kampanjo stoji kvalificirana ekipa oglaševalskih strokovnjakov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku