Prenosni računalniki
12.10.2013 07:34

Deli z drugimi:

Share

Zmogljiv Acer Chromebook C270 za borih 185 evrov

Podjetje Acer bo konec oktobra ponudilo v prodajo kompakten prenosni računalnik Chromebook C270, za katerega bo onkraj luže potrebno odšteti le preračunanih 185 evrov. Novost bo zaradi zmogljivejše strojne opreme primerna tudi za nekoliko zahtevnejša opravila.
Prenosni računalnik Acer Chromebook C270 ponuja odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo!
Prenosni računalnik Acer Chromebook C270 ponuja odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo!

Prenosni računalniki Chromebook z Googlovim oblačnim operacijskim sistemom Chrome OS so med kupci cenovno ugodnih prenosnikov zdaleč najbolj priljubljeni. Čeprav inovativen operacijski sistem za delovanje na potrebuje zmogljive strojne opreme, so inženirji podjetja Acer njihov novi izdelek opremili z Intelovim procesorjem, ki temelji na osnovi zgradbe Haswell. Tovrstni procesorji se lahko pobahajo z večjo zmogljivostjo in manjšo porabo električne energije v primerjavi s predhodniki.

Prenosni računalnik Acer Chromebook C270 za preračunavanje podatkov uporablja Intelov 2-jedrni procesor Celeron 2955 frekvence 1,4 gigahercev v navezi s kar štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Novost za shranjevanje podatkov ponuja 16 gigabajtni pogon Solid State in oblačni prostor kapacitete 100 gigabajtov. Kompaktni zaslon z 11,6-palčno (29,5-centimetrsko) diagonalo pa prikazuje slike z ločljivostjo 1.366 x 768 točk.

Prenosni računalnik Acer Chromebook C270 bomo zlahka prenašali naokrog, saj tehta le 1,25 kilograma in v višino meri le 19 milimetrov. Napolnjena baterija zadošča za slabih devet ur delovanja, za povezovanje pa so na voljo vmesniki USB 2.0, USB 3.0 in HDMI. Novost bo naprodaj konec oktobra, zanjo pa bo onkraj luže potrebno odšteti preračunanih 185 evrov oziroma 250 evrov v Evropi.

Vas zanima več iz te teme?
Acer prenosni računalniki

Prijavi napako v članku