Računalništvo, telefonija
04.11.2004 12:06

Deli z drugimi:

Share

Zmagovalni Poslovni informator RS

Združenje evropskih izdajateljev imenikov in podatkovnih baz, ki vključuje že 200 članov iz 37 držav, je pred časom na kongresu podelilo nagrade za najboljše izdelke v šestih kategorijah. V kategoriji “Business to business, off-line izdelek” je prvo nagrado letos prejel PIRS 2004 na CD-ROM-u. Pri razvoju poslovnega imenika je Slovenska knjiga, d.o.o. sodelovala s podjetjem Adacta iz Ljubljane, ki sodi med najboljše svetovne razvijalce elektronskih imenikov in informacijskih rešitev za podporo njihovi izdaji.

Delo Adactinih strokovnjakov ne obsega samo elektronskih imenikov, temveč celovite rešitve, namenjene informacijski podpori izdajam imenikov, ki med drugim vključujejo tudi avtomatski prelom tiskanih imenikov ter rešitve za službo informacij. Strokovnost in uspešnost dokazujejo nagrade, podeljene nekaterim od imenikov, pri katerih so sodelovali ter dejstvo, da njihovi elektronski imeniki sodijo med najbolj uporabljane aplikacije.

Ena takih je tudi nagrada, ki jo je Združenje evropskih izdajateljev imenikov in podatkovnih baz EADP podelilo Poslovnemu informator Republike Slovenije. Tako je PIRS 2004 na CD-ROM-u letos prejel prvo nagrado in dokazal, da po kakovosti sodi v sam evropski vrh. S tem je dopolnil uspeh izpred štirih let, ko je PIRS 2000 na CD-ROM-u prejel posebno nagrado v kategoriji B2B za elektronski medij. Nagrado v kategoriji “Business to business, off-line izdelek” je letos prejel zaradi svoje prijaznosti do uporabnika in enostavne uporabe ter kakovostne podatkovne zbirke. Zastopniki Slovenske knjige, d.o.o. iz Ljubljane, namreč skozi vse leto preverjajo podatke poslovnih subjektov neposredno na terenu, zato je zanesljivost in uporabnost njihovih podatkov toliko večja.


Prijavi napako v članku