Računalništvo, telefonija
11.02.2012 14:56

Deli z drugimi:

Share

Zmagovalec philipsovega glasbenega natečaja Obsessed with sound je brazilska zasedba Inky

Inky - snemanje v Amsterdamu
Inky - snemanje v Amsterdamu

V lanskem letu so pri Philipsu pripravili glasbeni natečaj Obsessed with sound (Obseden z zvokom), v okviru katerega so se še neuveljavljeni glasbeniki z vsega sveta potegovali za potovanje v Amsterdam, da bi pod vodstvom priznanega glasbenega producenta Stevea Liliywhitea svojo pesem posneli skupaj z vrhunskim The Metropole Orchestra.

Med več kot 1400 tekmovalci je na Philipsovem natečaju Obsessed with sound največji talent dokazala skupina INKY iz Brazilije s svojo skladbo “No one’s town” (http://youtu.be/eMNjRZi8HcM).

Zasedba mladih glasbenikov iz brazilskega Sao Paola je za štiri dni odpotovala v Amsterdam, kjer so v glasbeni hiši Hilversum skupaj s priznanim glasbenim producentom Steveom Lillywhiteom, ki je med drugimi številne albume snemal tudi z zasedbo U2, in nizozemskim orkestrom The Metropole, posneli zmagovalno pesem.

Skupina INKY je med obiskom Amsterdama imela tudi dovolj časa, da se je odpravila na raziskovanje mesta, kar je vključevalo preizkušanje čokolad, sira, ogled mestnih znamenitosti, vožnje s kolesom, okusili pa so tudi kanček nočnega življenja. Steve Lillywhite je zasedbo skupine INKY popeljal tudi na ogled Philipsovega Inovacijskega centra v belgijski Leuven.

Več o snemanju zmagovalne pesmi ter dogodivščine zasedbe INKY v Amsterdamu najdete na spodnjih povezavah:

Več o Philipsovih aktivnostih na področju zvoka in projekta Obseden z zvokom (Obsessed with sound) najdete tukaj.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku