Trdi diski
21.09.2009 11:46
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zlati 2.5 inčni trdi disk ob Verbatimovi obletnici

Gold HDD
Gold HDD

Verbatim

, specialist na področju shranjevanja podatkov, letos praznuje 40. obletnico obstoja in da prav ta mejnik posebej zabeleži, na trg pošilja omejeno število tako imenovanih zlatih prenosnih trdih diskov. Sijajno zlato ohišje »jubilejne različice« v sebi skriva 500 GB velik 2.5 inčni trdi disk in za arhiviranje preprosto programsko opremo. Disk je kompatibilen s PC-ji in MAC-i ter je v trgovinah že na voljo za omejeno obdobje po ceni 120€.

Prednameščeno Dmailer programsko orodje za varnostne kopije je kompatibilno tako s PC-ji, kot tudi z MAC-i. Ker gre za izvršilno datoteko na disku, ni potrebno nobenega dodatnega nameščanja in je preprosto orodje tako za profesionalno, kot tudi začetniško, vsakodnevno rabo.

Tudi Verbatimova Sync programska aplikacija, ki je prednaložena, uporabniku nudi zanesljivo sinhronizacijo z datotekami in naslovi; od Microsoft Outlooka ali Windows mail kontaktov in koledarjev, pa vse do dokumentov, slik in videov. To uporabnikom omogoča popolno mobilnost, pa četudi si doma ali v pisarni lastijo PC. Po ponovnem priklopu na domač ali pisarniški PC, sinhronizacijska aplikacija poskrbi, da je vsebina datotek posodobljena. Tudi za mobilnost je »jubilejna različica« optimizirana do popolnosti. Napajujoč se preko standardnega USB preklopa, disk tehta le 161 gramov. Zagotavlja pa prenos podatkov s hitrostjo vse do 480 Mbit/sek.

Štirideset let po ustanovitvi je Verbatim na trg vstopil kot tretja največja blagovna znamka v Evropi na področju digitalnega shranjevanja podatkov in kot vodilni na svetu na področju optičnih medijev.

Vas zanima več iz te teme?
Verbatim diski SSD diski zunanji trdi disk

Prijavi napako v članku