Računalništvo, telefonija
13.04.2012 10:28
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igra prestolov: Zima prihaja!

Trenutno se predvaja druga sezona serije Game of Thrones
Trenutno se predvaja druga sezona serije Game of Thrones

Vojna prihaja v Westeros. Medtem, ko se hladni vetrovi dvigajo, se pet kraljev bori za oblast. Kujejo in razpadajo se zavezništva, preverjajo se identitete in prebujajo strasti. Vložki so večji kot kadarkoli prej – kdo bo preživel kaos in sedel na Železni prestol?

Igra prestolov“, epska drama umeščena v fantastični svet Westerosa, temelji na zbirki epskih fantazijskih romanov “Pesem ledu in ognja”, katere je napisal George R. R. Martin. V deželi, kjer lahko poletja in zime trajajo dolga leta, živijo ambiciozni moški in ženske – častitljivi in takšni, ki bi za oblast naredili vse. Predvajanje druge sezone dramske serije „Igra prestolov“, ki je prejela Emmyja in Zlati globus, se je pričelo v ponedeljek, 2. aprila ob 20:05 ekskluzivno na HBO-ju, samo en dan po ameriški premieri. Sedaj pa že nestrpno pričakujemo 4 del, ki bo na sporedu v ponedeljek 23. aprila.

Septembra 2011 je serija “Igra prestolov” osvojila dva Emmyja; za najboljše oblikovanje uvodne špice in za najboljšega stranskega igralca v dramski seriji, katerega je prejel Peter Dinklage, ki je osvojil tudi Zlati globus v kategoriji Najboljši stranski igralec v TV seriji, mini seriji ali TV filmu.

Pod producentsko taktirko izvršnih producentov Davida Benioffa in D.B. Weissa, se bo na HBO-ju odvrtelo deset delov druge sezone nagrajene dramske serije „Igra prestolov“, katero so preteklo jesen snemali v Dubrovniku. Prekrasna srednjeveška obzidja tega dalmatinskega bisera, so postala kulisa za prestolnico Westerosa – Kraljevega pristanka.

Ni kaj, zima prihaja!


Prijavi napako v članku