Telefoni
06.05.2021 12:42

Deli z drugimi:

Share

Zelo slaba novica za vse lastnike telefonov Samsung Galaxy S8

Uporabniki pametnih mobilnih teflonov Samsung Galaxy S8 ne bodo več deležni varnostnih posodobitev.
Uporabniki pametnih mobilnih teflonov Samsung Galaxy S8 ne bodo več deležni varnostnih posodobitev.

Podjetje Samsung je že daljnega leta 2017 uporabnike mobilne telefonije prijetno presenetilo s pametnima mobilnima telefonoma Galaxy S8 in Galaxy S8+ (Plus). Telefona sta opremljena s 5,8-palčnim oziroma 6,2-palčnim t. i. neskončnim zaslonom, ki se preliva preko robov telefona in tvori povsem gladko in neprekinjeno površino, brez izboklin in okvirja. Tako Galaxy S8 kot Galaxy S8+ (Plus) sta še vedno kos zahtevnejšim opravilom, saj sta opremljena z zmogljivim procesorjem Exynos 8895, štirimi gigabajti delovnega pomnilnika in 64 gigabajtov notranjega pomnilnika.

Čeprav sta pametna mobilna telefona Galaxy S8 in Galaxy S8+ (Plus) še vedno kos zahtevnejšim nalogam in ju še vedno uporablja veliko število ljudi, so pri podjetju Samsung najavili, da zanj ne bodo več pripravljali posodobitev operacijskega sistema. To v praksi pomeni, da uporabniki ne bodo več deležni niti varnostnih posodobitev in bodo tako izpostavljeni varnostnim tveganjem. Zato je priporočljivo, da si lastniki pametih mobilnih telefonov Galaxy S8 in Galaxy S8+ (Plus) poiščejo novo napravo. Na srečo ta omejitev ne drži za pametna mobilna telefona Galaxy S8 Active in S8 Lite.

Pri tem velja omeniti, da najstarejši vrhunski pametni mobilni telefon podjetja Samsung, ki še prejema mesečne posodobitve, je Galaxy S10. Pametna mobilna telefona Galaxy S9 in Galaxy S9+ (Plus) pa sta deležna le še četrtletnih varnostnih posodobitev. Ti bodo posodobitev deležni še vsaj leto dni, preden jim bo podjetje Samsung povsem odreklo vsakršno obliko podpore.


Prijavi napako v članku