Triki in nasveti
17.10.2017 11:09

Deli z drugimi:

Share

Že veste, kako naprave z iOS 11 izključimo brez gumba za vklop in izklop?

Applove naprave z iOS 11 lahko izključimo kar z uporabo zaslona!
Applove naprave z iOS 11 lahko izključimo kar z uporabo zaslona!

Podjetje Apple je pred kratkim za novejše pametne mobilne telefone, tablične računalnike in večpredstavnostne naprave ponudilo v prenos mobilni operacijski sistem iOS 11. Čeprav ima Apple z njim nemalo težav, ta po mnenju mnogih poznavalcev predstavlja pravo evolucijo na področju mobilnih operacijskih sistemov za Applove mobilne naprave. Ta namreč prinaša tako številne uporabne novosti, kot tudi večjo varnost.

Novi mobilni operacijski sistem iOS 11 pa prinaša tudi nove možnosti, povezane z izključitvijo naprave. Doslej smo pametni mobilni telefon iPhone in tablični računalnik iPad lahko izključili le tako, da smo držali gumb za vklop in izklop in nato drsnik za izklop pomaknili iz leve proti desni. Z mobilnim operacijskim sistemom iOS 11 pa gumba za vklop in izklop ne potrebujemo več, saj to lahko opravimo kar preko zaslona na dotik. Do možnosti za izklop naprave namreč lahko pridemo tako, da kliknemo na »Settings«, »General« in na dnu seznama najdemo možnost za izklop »Shut Down«.

Apple je to možnost dodal predvsem zaradi tega, če ima uporabnik težave z delovanjem gumba za vklop in izklop, saj v nasprotnem primeru mobilne naprave ni bilo moč izključiti. Ta možnost pa bo zagotovo prišla prav tudi tistim, ki imajo težave z uporabo prstov, saj bodo preko zaslona na dotik lahko precej lažje izključili napravo.


Prijavi napako v članku