Računalništvo, telefonija
09.10.2016 06:43

Deli z drugimi:

Share

Že veste kako do svojih futurističnih copat s samozategljivimi pasovi?

Za športne copate Nike s tehnologijo Nike HyperAdapt 1.0 se bo potrebno potruditi!
Za športne copate Nike s tehnologijo Nike HyperAdapt 1.0 se bo potrebno potruditi!

Podjetje Nike bo 28. novembra kot prvo na svetu ponudilo v prodajo prve športne copate, ki bodo opremljene s samozategljivimi pasovi. Tu gre za povsem enake športne copate, ki so se priljubile vsem ljubiteljem filmske uspešnice Vrnitev v prihodnost II. Mehanizem športnih copat se namreč sproži takoj, ko jih uporabnik obuje, za to pa skrbi napredna tehnologija Nike HyperAdapt 1.0 v navezi z namenskimi tipali. Športni copati nato sami poskrbijo za to, da vezalke prilagodijo uporabnikovi nogi.

Ker tehnologija Nike HyperAdapt 1.0 ni vsemogočna, ima uporabnik na voljo še dva gumba, s katerima lahko vezalke še dodatno zatisne ali pa popusti ter si jih tako povsem prilagodi trenutnim potrebam (na primer tek ali v pisarni). Že v bližnji prihodnosti pa bodo pri podjetju Nike ponudili v prodajo še športne copate, ki bodo stopnjo zavezanosti vezalk prilagajale trenutnim potrebam uporabnikov. Pri teku bodo vezalke na primer bolj zategnjene, pri hoji pa manj zategnjene.

Če so se vam futuristični copat s samozategljivimi pasovi Nike Mag všeč, se boste morali zanje potruditi, saj bo podjetje Nike skupno izdelalo le 100 parov čevljev. Če želite svoj par, se morate registrirati na spletni strani https://mag.rallyup.com/, in sicer do 11. oktobra ter kupiti »srečko« v vrednosti preračunanih 8,9 evrov. Število srečk seveda ni omejeno. Zmagovalci natečaja bodo izžrebani naključno, ves zbrani denar pa bo podarjen dobrodelnim organizacijam za boj proti Parkinsonovi bolezni.


Prijavi napako v članku