Računalništvo, telefonija
17.07.2018 14:37
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Že veste, kaj vam bo prinesel novi Snapdragon 1000?

Procesor Qualcomm Snapdragon 1000 bo tako podjetju AMD kot Intel pošteno zagrenil življenje na področju prenosnih računalnikov.
Procesor Qualcomm Snapdragon 1000 bo tako podjetju AMD kot Intel pošteno zagrenil življenje na področju prenosnih računalnikov.

Podjetje Qualcomm je nedavno predstavilo novi mobilni procesor družine Snapdragon 850, ki bo namenjen prenosnim in osebnim računalnikom, ki poganjajo čistokrvni operacijski sistem Windows 10 (http://bit.ly/2HCVBwH). To pomeni, da bodo z njim opremljeni osebni računalniki postali povsem primerljivimi s klasičnimi računalniškimi sistemi, saj lahko poganjajo prav vse aplikacije, pripravljene za platformo x86. Kljub temu inženirji podjetja Qualcomm že delajo na novem mobilnem procesorju družine Snapdragon, podrobnosti o njem pa so javnosti razkrili zanesenjaki spletnega portala WinFuture.

Novi mobilni procesor Snapdragon 1000 naj bi bil precej bolj zmogljiv v primerjavi s pravkar predstavljenim procesorjem Snapdragon 850, saj bo pri polni obremenitvi porabil kar 12 vatov električne moči, oziroma dvakrat več kot Snapdragon 850. Novost naj bi temeljila na procesorskih jedrnih Cortex-A76, ki bodo seveda izdelani s pomočjo 7-nanometrske tehnologije. Novi procesor družine Snapdragon bo seveda namenjen osebnim računalnikom, ki poganjajo Microsoftov operacijski sistem Windows 10. Prvi prenosni računalnik, opremljen z njim, pa naj bi bil »Primus« podjetja Asus. Več podrobnosti o njem pa naj bi bilo znanih v prihodnjih nekaj mesecih, saj je trenutno še vedno v zgodnji razvojni fazi, od njega pa se pričakuje predvsem visoko zmogljivost in energijsko varčnost.


Prijavi napako v članku