Triki in nasveti
19.12.2021 07:30
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Že uporabljate Firefox Relay?

V kolikor se želite registrirati na določeni spletni strani, je pri tem potrebno vpisovati vaš e-poštni naslov, na katerega potem prejemate goro reklamnih sporočil. Če želite to spremeniti, potem je Firefox Relay prava storitev za vas.
Storitev, ki bi jo moral uporabljati vsak uporabnik svetovnega spleta
Storitev, ki bi jo moral uporabljati vsak uporabnik svetovnega spleta

Odprete spletno stran, želite oddati naročilo, pridobiti popust, izvedeti več o izdelku,… praktično karkoli želite narediti, spletna stran od vas zahteva vpis e-poštnega naslova. Takoj za tem, no, ne takoj, ampak vsak dan, vsak teden, vsak mesec nato začnete prejemati goro reklamnih sporočil.

Večkrat delite vaš osebni e-naslov, več reklam boste prejeli.

Potem pa je tukaj tudi vprašanje varnosti, saj ni vsem spletnim stranem za zaupati vašega e-naslova. Tako kot ne poveste vsakemu domačega naslova, bi tudi e-poštni moral biti namenjen samo posameznikom.

Ravno na to idejo so prišli pri organizaciji Mozilla, ki je ustvarila storitev, ki za vas ustvari nov e-naslov in posreduje vso pošto na osebni e-nabiralnik.

Vse kar morate narediti je, da prenesete razširitev za spletni brskalnik in že ste pripravljeni. Ko ste pozvani, da vpišete e-naslov, preprosto ustvarite novega, začasnega ali trajnega, s klikom na razširitev.

Če naenkrat začnete prejemati preveč reklam, neželene pošte,… od določenega ponudnika, preprosto ukinete ustvarjen posredovalni e-naslov s klikom na virtualno stikalo. Priporočeno je, da za vsako spletno stran ustvarite svoj e-naslov.

V brezplačni različici lahko ustvarite naslove z domeno @relay.mozmail.com, v plačljivi pa @poljubno.mozmail.com (kjer lahko “poljubno” zamenjate s čemerkoli). Prav tako prejmete neomejeno število vzdevkov pred @. Premium storitev pa ni na voljo v Sloveniji, je pa v drugih evropskih državah za le 1€ na mesec.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več