Računalništvo, telefonija
06.11.2010 19:05

Deli z drugimi:

Share

Združena festivalska platforma

Festivala KIBLIX in MFRU bosta, med 18. in 28. novembru v Mariboru
Festivala KIBLIX in MFRU bosta, med 18. in 28. novembru v Mariboru

Festivala KIBLIX in MFRU bosta, med 18. in 28. novembru v Mariboru, po lanskem prvem poskusu skupnega nastopa v letošnji 2010 ediciji poglobila in širila skupno platformo ter nadaljevala s kvalitetnim in mednarodnim poudarkom njunih konceptov ter zasnove.

Mednarodni festival računalniških umetnosti (MFRU)

Festival velja za eno od osrednjih institucij računalniške umetnosti. Gostil je paleto domačih in tujih ustvarjalcev, ob ustanovitvi leta 1994 je bil eden prvih v tem delu sveta ter edini v Sloveniji. Poteka v organizaciji MKC Maribor in soorganizaciji Zavoda uho; oko:. Letošnja tema festivala se glasi “Računalniške igre ali nove podobe domišljije”.

Festivalsko dogajanje bo ujeto v posameznih enotah. Enota Uho; oko: AV nastopi v živo bo gostila nizozemske ustvarjalce »Optofonica showcase« (Bas Van Koolwijk, Evelina Domnitch & Dmitry Gelfand, Marcel Wierckx, Paul Prudence) in skupino glasbenikov in programerjev z Danske »8bit« (Bleep Street Records, goto80, Computadora, La Belle Indifference, Raquel Meyers) pod taktirko Jacoba Sikkerja Remina.

Naslednji člen predstavlja skupno odprto platformo AV nastopov MFRU in KIBLIX, z umetniki »PLATFORM« (Brazda lui Novac in Kotki, Romunija, LAB>>2>>LAB, Indonezija, Simon Berz, Nemčija, Amper-o-mat, Housemouse, Slovenija).

Enota FF/PLAY/REW v UGM postavlja razstavo »Nove tendence«, enota simpozij bo obravnavala temo »Re-play: Film in video igre«, zastopana pa bo tudi enota Mobilne predstavitve festivala v povezavi z EPK 2012 ter številni drugi obfestivalski dogodki: delavnice, koncerti, gostovanje tujih umetnikov, M2F Créations iz Francije (sodelovanje s festivalom Gamerz), internetni prenosi dogodkov v živo, Video večerja Ljudmila, preizkušanje igralnih konzol, iger in prisotnost na mnogih lokacijah po Mariboru.

Več o samem festivalu, prijave na delavnice, natečaje na: www.mfru.org

KIBLIX – odprta koda za umetniško rabo

Vsebinsko-formalni okvir festivala KIBLIX 2010 je nizka tehnologija, ekologija, odprta koda in odpad, smet oziroma »Odpad – tehnološki minus«. Izbrane avtorje odlikujeta svežina in brezkompromisni pristop, ukvarjajo se z resničnimi, aktualnimi stvarmi iz okolja in družbene stvarnosti, ki jim dajejo drug, premišljen pomen. Odprta koda in računalniki so zanje medij, izrazno sredstvo, vsebine in rezultati pa so tako ekspresivnega, kot tudi kritično angažiranega značaja.

Festival KIBLIX predstavlja nabor dunajskih odprtokodnih umetnikov (med njimi Armin Wagner) – društvo Transforming Freedom (Museums Quartier na Dunaju); Varvara Guljajeva in Mar Canet oziroma Derivart; Simon Berz; »Biomodd« delavnica in razstava; Projekt »LAB>>2>>LAB« ekipe House Of Natural Fiber [HONF] iz Indonezije; »OpenWear Collaborative Collection« kot del EDUfashion.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več