Računalništvo, telefonija
24.05.2011 08:49
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zdaleč najzmogljivejši računalnik vse-v-enem

Zdaleč najzmogljivejši računalnik vse-v-enem je nastajal skoraj leto dni!
Zdaleč najzmogljivejši računalnik vse-v-enem je nastajal skoraj leto dni!

Vse več računalničarjev se odloča za nakup računalnikov vse-v-enem, saj z njimi pridobijo predvsem na prostoru. Ti imajo bolj ali manj zmogljivo strojno opremo namreč vgrajeno neposredno v ohišje zaslona. Ker so računalniki vse-v-enem zaradi svoje kompaktnosti težko nadgradljivi in so pogosto manj zmogljivi od običajnih sistemov, se je nek nizozemski računalničar odločil, da temu naredi konec.

Računalniški mojster je namreč za tekmovanje Cooler Master 2011 Case Mod Competition pripravil zdaleč najzmogljivejši računalnik vse-v-enem. To ne preseneča, saj je za pripravo računalnika uporabil le najzmogljivejše strojne komponente. To vključuje navit Intelov procesor Core i7-980X takta 4,5 gigaherce, trdi disk skupne kapacitete 12 terabajtov in dve grafični kartici Asus GeForce GTX 580 v načinu SLI.

Za nemoteno delovanje zmogljivih strojnih komponent skrbijo napajalniki skupne električne moči kar vrtoglavih 1.500 vatov. Nizozemski računalničar je vse strojne komponente računalnika, vključno z naprednim hladilnim sistemom in nepogrešljivimi neonkami, »vgradil« v zastekljeno kovinsko ohišje, ki ga lahko uporabljamo kot povsem običajno pisalno mizo. Celoto zaključujejo trije kakovostni zasloni Dell, in sicer dva s 17-palčno (43,2-centimetrsko) diagonalo in eden s 27-palčno (68,6-centimetrsko) diagonalo. Več informacij o podvigu nizozemskega računalniškega mojstra in celoten postopek izdelave računalnika je na voljo na spletni strani http://goo.gl/yeEHn. Za pripravo te mojstrovine je možakar, verjeti ali ne, potreboval skoraj leto dni.


Prijavi napako v članku