Prenosni računalniki
07.12.2011 10:25
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zdaleč najcenejša tablica s Sladolednim sendvičem

Tablico Ainol NOVO7 so kupci razgrabili čez noč!
Tablico Ainol NOVO7 so kupci razgrabili čez noč!

Tablični računalniki se še vedno razmnožujejo kot gobe po dežju. Kljub temu je za veliko tablic potrebno odšteti kar nekaj težko prisluženih evrov. K sreči lahko med njimi najdemo tudi takšne, ki ne stanejo prav veliko. Enega takih je pripravilo kitajsko podjetje Ainovo. Denarnica tu resnično ne bo trpela, saj je za tablico NOVO7 potrebno odšteti le preračunanih 75 evrov.

Zdaleč najcenejša tablica je bila preko spleta razprodana tako rekoč čez noč, saj je bila kot prva opremljena z mobilnim operacijskim sistemom Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Prenosnost je pri tabličnem računalniku Ainovo NOVO7 zagotovljena, saj za prikazovanje slik uporablja sedempalčni oziroma 17,8-centimetrski zaslon. Poleg Androida 4.0 se novost lahko pobaha še z gigaherčnim procesorjem Ingenic JZ4700. V procesorju je vgrajena grafika z zmožnostjo prikaza videa v visoki ločljivosti.

Poceni »Kitajec« je opremljen s prav vsemi priključki in vmesniki, ki jih potrebujemo pri vsakdanjem delu. Tu namreč najdemo brezžično povezavo Wi-Fi 802.11 b/g/n, vmesnika USB 2.0 in HDMI 1.3 ter režo za pomnilniške kartice microSD. Za shranjevanje podatkov je na voljo štiri gigabajte prostora. Podjetje Ainovo obljublja, da bosta kmalu na voljo še modela z 8-palčno oziroma 20,3-centimetrsko in 9-palčno oziroma 22,9-centimetrsko diagonalo. A ne bi bilo lepo, če bi lahko te tablične računalnike kupili v prosti prodaji tudi pri nas.


Prijavi napako v članku