Računalništvo, telefonija
15.10.2014 16:46

Deli z drugimi:

Share

Zavezništvo Lenova in VMware za boljše podatkovne centre

Družba Lenovo, tretji največji proizvajalec strežnikov x86 na svetu, je danes s podjetjem VMware ustvarila novo partnerstvo, v katerem si bosta podjetji prizadevali izdelati kar najboljše rešitve s področja programsko definiranih podatkovnih centrov. Družbi bosta predstavili vrsto infrastrukturnih IT-rešitev za zasebne in hibridne oblake, domače uporabnike ter rešitev s področja virtualizacije.
Zavezništvo Lenova in VMware za boljše podatkovne centre
Zavezništvo Lenova in VMware za boljše podatkovne centre

Partnerstvo podjetij tako nadaljuje 16-letno sodelovanje, ki ga je z družbo VMware gojil že IBM s strežniki System x, in je poskrbelo za številne inovacije na področju strežnikov. Tehnologije programsko definiranih podatkovnih centrov koncept virtualizacije strežnikov razširjajo še na področji omrežij in hrambe podatkov. Tako so računske zmogljivosti, omrežje in hramba podatkov uporabnikom na voljo kot storitev. Rešitve podjetij Lenovo in VMware bodo združile strežnike in omrežno opremo z napredno programsko opremo ter ponudnikom storitev olajšale postavitve in upravljanje podatkovnih centrov ter aplikacij kot storitev in hkrati znatno zmanjšale stroške IT.

Sodelovanje podjetij Lenovo in VMware obsega naslednja področja:

  • Infrastrukturo zasebnih in hibridnih oblakov na preverjenih rešitvah, ki strankam omogočajo hitro postavitev optimalnega okolja z integracijo Lenovo strežnikov in mrežne opreme ter upravljavske rešitve VMware vRealize Suite.
  • Lenovo postaja ključni razvojni partner na področju omrežij za rešitev VMware NSX, podjetji pa bosta ponudili visoko prilagodljive in virtualizirane omrežne rešitve za optimizacijo pasovne širine, ki bo kot nalašč za uporabo v vseh vrstah oblačnih okolij.
  • Elastično, skalabilno ter zanesljivo infrastrukturo za programsko definirano hrambo podatkov, ki temelji na strežnikih Lenovo in programski opremi VMware Virtual SAN. Strankam bo na voljo izjemno širok nabor rešitev, glede na njihove potrebe po kapaciteti hrambe, zmogljivosti obdelave podatkov ter proračunske omejitve.
  • Izboljšana virtualna namizja, za katera bo skrbela tehnologija Lenovo eXFlash, ki ponuja izjemno nizke latence, saj deluje na zanesljivih strežnikih z VDI-platformo VMware Horizon.
  • Skupen oddelek za marketing.

“Nadaljevanje tesnega sodelovanja s podjetjem Lenovo nas veseli, prepričan sem, da bodo imele številne skupne stranke od njega izjemne koristi. Njihovi IT-infrastrukturi lahko zmogljive rešitve s področja avtomatizacije in prilagodljivosti dodajo novo dimenzijo,” je povedal podpredsednik podjetja VMware Raghu Raghuram.

Podpredsednik oddelka Enterprise Systems Group v Lenovu Adalio Sanchez je dodal: “Verjamem, da bomo s pridom izkoristili številne sinergije podjetij ter strankam in njihovim ponudnikom storitev pripravili celovite infrastrukturne rešitve, razvite za kar najboljše delovanje na področju računalništva v oblaku.”


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več