Računalništvo, telefonija
05.04.2005 09:36
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zaslužek s provizijo od prodaje

Podjetje Kreit je izdelalo spletno aplikacijo Partner. Namenjena je vsem lastnikom spletnih strani, ki so pripravljeni odstopiti nekaj prostora na svoji spletni strani in s tem zaslužiti provizijo od prodaje v njihovi spletni trgovini. Kako sistem deluje? Partnerji (torej vsi, ki se odločijo za sodelovanje) na svojih straneh nastavijo povezave do Kreit internet trgovine ali do posameznih artiklov v trgovini. Ko obiskovalec partnerjeve strani klikne na povezavo, ga preusmeri na Kreit trgovino. Pri tem se zabeleži, s čigave strani je ta obiskovalec prišel. Za vse artikle, ki jih
obiskovalec potem kupi, dobi partner določeno provizijo (provizija se razlikuje od artikla do artikla). Zraven tega pa lahko že obstoječi partnerji pridobivajo nove. Na svoji strani enostavno naredijo še dodatno povezavo na partnersko stran. Ker je zraven še njihovo uporabniško ime, program razume, kdo mu je novega partnerja poslal. Ko se na novo pridobljeni partner priključi in začne tudi sam preusmerjati obiskovalce, dobi prvotni partner še 1/3 provizije od vsega, kar je njegov pridobljeni partner zaslužil. Provizijo se izplačuje enkrat mesečno. Najprej se pošlje poročilo, na podlagi katerega pravne osebe izstavijo račun, za fizične osebe pa nakazilo izvedejo na osebni račun.

Gradnja povezav je enostavna. Na strani Partnerskega programa se uporabnik odloči ali bo promoviral celotno spletno trgovino, posamezen artikel ali pa partnerski program. Izbere pasico oz. povezavo, ki jo želi na svoji strani, ter tja prilepi HTML kodo. V program Partner lahko posameznik vnese tudi več spletnih strani, tako da je mogoče preusmeriti še več potencialnih kupcev.
Aplikacija je na voljo na naslovu www.kreit.si/partner.


Prijavi napako v članku