Monitorji
05.07.2009 06:51

Deli z drugimi:

Share

Zasloni Dell po 10 evrov

Podjetje Dell bo zaradi napake zagotovo utrpelo visoko poslovno škodo!
Podjetje Dell bo zaradi napake zagotovo utrpelo visoko poslovno škodo!

Pri vnašanju maloprodajnih cen izdelkov, ki se tržijo na spletnih trgovinah, morajo biti prodajalci še posebno pazljivi, saj v nasprotnem primeru se znajo kaj hitro spopasti z jeznimi uporabniki in komisijami za varstvo potrošnikov. To je na lastni koži pred kratkim lahko preizkusilo podjetje Dell, saj je proti koncu junija za kratek čas na svoji tajvanski spletni strani za zaslone LCD z 48-centimetrsko diagonalo zahtevalo le borih 500 tajvanskih dolarjev oziroma slabih 10 evrov.

Novica o izjemni ponudbi se je kakopak hitro razširila med uporabniki svetovnega spleta. Čeprav je podjetje Dell tako rekoč v trenutku popravilo maloprodajno ceno na 4.800 tajvanskih dolarjev oziroma slabih 100 evrov, je že več kot 26 tisoč kupcev naročilo skupaj dobrih 140 tisoč zaslonov.

Ker računalniški gigant sprva ni želel izpolniti naročila kupcev, ga je tajvanska komisija za varstvo potrošnikov posvarila, da naj izpolni ponudbo za vse uporabnike, ko so naročili po en zaslon, za vsakega dodatnega pa naj ponudi določen popust. V kolikor podjetje Dell ne bo upoštevalo njihovih »navodil«, se kaj kmalu utegne spopasti s tajvanskim sodnim mlinom zaradi domnevnih kršitev lokalne zakonodaje o trgovini.

Vas zanima več iz te teme?
Dell monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku