Triki in nasveti
27.07.2013 13:08
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zaščitimo oblačne podatke s programom SafeMonk

Programsko orodje SafeMonk omogoča varno shranjevanje in deljenje datotek v okviru priljubljene oblačne storitve Dropbox, saj poskrbi za ustrezno šifriranje podatkov. Ti so namreč brez predhodnega vnosa skrivnega gesla oziroma ključa praktično neuporabni.
Programsko orodje SafeMonk bo naše podatke na Dropboxu zaščitilo pred neželenimi vpogledi!
Programsko orodje SafeMonk bo naše podatke na Dropboxu zaščitilo pred neželenimi vpogledi!

Vohunjenje ameriške agencije za nacionalno varnost NSA je močno omajalo zaupanje uporabnikov v ponudnike oblačnih storitev, saj so ji ti na zahtevo morali posredovati vse podatke koristnikov njihovih storitev. Uporabniki oblačne storitve za shranjevanje podatkov Dropbox pa so odslej varnejši, saj je zanje na voljo nadvse zanimivo programsko orodje SafeMonk. Z njegovo pomočjo je namreč mogoče šifrirati podatke, kar pomeni, da brez predhodnega vnosa skrivnega gesla oziroma ključa, so ti praktično brez vrednosti.

Programsko orodje SafeMonk je na voljo za prenos s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/IJqbq6 in je nadvse enostavno za uporabo. Pred pričetkom uporabe novosti seveda potrebujemo nameščen program Dropbox na osebnem računalniku, pametnem mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku. Program SafeMonk nato samodejno poskrbi, da se znotraj Dropboxa ustvari mapa »SafeMonk«, ki samodejno zašifrira vse podatke, ki jih shranimo v njo. Za dostop do njih pa seveda potrebujemo osebno geslo.

Programska oprema SafeMonk je združljiva z operacijskimi sistemi iOS, Android, Windows in MacOS. Čeprav je uporaba novosti sila preprosta, dodatna previdnost ne bo odveč, saj če po pomoti pozabimo dostopno geslo, bodo vsi naši podatki za vedno izgubljeni.


Prijavi napako v članku