Triki in nasveti
12.12.2011 12:11

Deli z drugimi:

Share

Zaščitimo mobilnike Android z Avast Mobile Security

Avast Mobile Security razpolaga z varnostnimi orodji, ki nam omogočajo brezskrbno uporabo mobilnika Andorid.
Avast Mobile Security razpolaga z varnostnimi orodji, ki nam omogočajo brezskrbno uporabo mobilnika Andorid.

Število uporabnikov pametnih mobilnih telefonov, opremljenih z mobilnim operacijskim sistemom Android, še vedno narašča z vrtoglavo hitrostjo. Zato ne preseneča, da priljubljeni mobilni sistem postaja vse bolj zanimiv tako za pisce škodljivih programskih kod kot organiziran kriminal. Čeprav je verjetnost, da bi mobilnik Android okužili s škodljivo programsko kodo še vedno zelo nizka, je vseeno bolje biti ustrezno zaščiten. Tu nam lahko priskoči na pomoč brezplačna zaščitna programska oprema Avast Mobile Security.

Če je programska oprema Avast Mobile Security brezplačna, to seveda še ne pomeni, da je neuporabna. Ta je namreč opremljena z bogato paleto zaščitnih orodji, kot so protivirusna zaščita, požarni zid, GPS sledenje in zaščita pred krajo preko svetovnega spleta. Ta preko kratkih sporočil SMS omogoča brisanje zgodovine, zaklepanje mobilnika, vključitev alarma in GPS sledenja, prevzem nadzora nad upravljanjem z zvokom in še bi lahko naštevali.

Zaščitna programska oprema Avast Mobile Security uporablja celo napredne tehnike, ki onemogočajo odstranitev programa. Za polno koriščenje funkcionalnosti zaščitnega programa je seveda potrebno razpolagati z »root« dostopom do naprave. Brezplačna poskusna različica zaščitne programske oprema Avast Mobile Security je že na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/e3eLd. V primeru težav se po pomoč in nasvete seveda lahko zatečete tudi na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku