Facebook
18.07.2012 21:35
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zaradi ženinega statusa na Facebooku ubil tri otroke in sebe

Facebook je pogosto ključni povod za krute umore in samomore!
Facebook je pogosto ključni povod za krute umore in samomore!

Umori, povezani z družabnim omrežjem Facebook, so vse pogostejši in krutejši. Pred časom je na primer mati ubila svojega trimesečnega sina zgolj zaradi tega, ker jo je zmotil med igranjem njene priljubljene spletne igre Farmville. Kmalu zatem je oče 13-letno hčer hladnokrvno ubil s službeno pištolo, ker je ta čezmerno uporablja storitve svetovnega spleta in socialnega omrežja Facebook.

Pred kratkim pa se je zgodil eden najkrutejših umorov, povezanih s Facebookom. Zaradi ženinega statusa je namreč oče z nožem ubil svoje otroke, stare 12, 8 in 7 let ter nato še sebe s skokom s pečine. Čeprav preiskava okrutnega umora in samomora še poteka, so preiskovalci prepričani, da je bil status na Facebooku le kaplja čez rob, ki je v možakarju sprožila neizmeren val nasilja. Njegova 34-letna žena je namreč le dan pred tragedijo na priljubljenem družabnem omrežju objavila, da je v krizi srednjih let.

Glede na izjave tistih, ki so morilca poznali, ta ni bil agresiven. Poleg tega je veljal za marljivega delavca v papirnici, kjer je opravljal naloge nadzornika proizvodnje. Hlače pa naj bi v družini nosila žena. Ker je ta na Facebooku objavila, da je v krizi srednjih let, se je možakar po vsej verjetnosti zbal, da bo zakon razpadel in da bo ostal brez stanovanja in skrbništva nad njunimi otroki. Dejanske okoliščine umora in samomora bo seveda pokazala preiskava, ki naj bi bila predvidoma zaključena do konca poletja.


Prijavi napako v članku