Računalništvo, telefonija
01.01.2018 11:11

Deli z drugimi:

Share

Zaradi spora med podjetjema Amazon in Google so najkrajšo potegnili uporabniki!

YouTube uporabnikom naprav Amazon Fire TV ni več neposredno dosegljiv!
YouTube uporabnikom naprav Amazon Fire TV ni več neposredno dosegljiv!

Marsikateremu ljubitelju večpredstavnostnih vsebin je znano, da je podjetje Amazon številnim trgovcem že pred časom zapovedal, da morajo večpredstavnostne naprave kot so Google Chromecast in Apple TV nadomestiti z svojimi napravami Fire TV in Fire TV Stick. Slednji napravi v primerjavi s konkurenčnimi izdelki namreč ponujata veliko, saj uporabniku prinašata dostop do bogatega izbora glasbe, filmov, videoposnetkov, iger in še mnogo več. Ker pa Amazonu ni uspelo doseči skupnega jezika s konkurenčnim podjetjem Google, je nedavno uporabnikom večpredstavnostnih naprav Fire TV Amazon onemogočil uporabo aplikacije za dostop do portala YouTube.

Trenutno žal še ni podatka o tem, kdaj se bosta podjetju Google in Amazon dogovorili o sodelovanju in kdaj bodo uporabniki lahko ponovno uporabljali portal YouTube preko namenske aplikacije. Do takrat pa lahko na srečo uporabniki prisegajo na posebno različico spletnega brskalnika Mozilla Firefox, ki je bil pripravljen namensko za Fire TV. Posebna različica spletnega brskalnika Firefox bo uporabnikom seveda prinesla tudi boljšo izkušnjo za deskanje po svetovnem spletu, kar bi se lahko kasneje »preneslo« tudi na področje osebnih računalnikov.

Več informacij o spletnem brskalniku Mozilla Fiefox za večpredstavnostni predvajalnik Fire TV je na voljo na spletni povezavi https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-fire-tv. Vključno z navodili za namestitev.


Prijavi napako v članku