Računalništvo, telefonija
06.08.2020 08:00
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zaradi napake v programski opremi so pri Hondi odpoklicali kar 608.000 vozil

Zaradi napake pri delovanju vzvratne kamere in pogostih naključnih ponovnih zagonov vgrajene programske opreme so pri Hondi odpoklicali kar 608.000 avtomobilov, predvsem enoprostorcev in vozil SUV. Odpoklic se bo začel 23. septembra letos.
Zaradi napake v programski opremi so pri Hondi odpoklicali kar 608.000 vozil
Zaradi napake v programski opremi so pri Hondi odpoklicali kar 608.000 vozil

Trenutno so težave omejene na območje Združenih držav, v igri pa so avtomobili serije Odyssey, Passport in Pilot. Kot so povedali v tem azijskem gigantu, gre za težave s prikazovanjem bistvenih podatkov kot so hitrost vožnje, nivo olja v motorju, pozicija menjalnika in podobno. Prav tako naj bi se osrednja nadzorna plošča velikokrat ugasnila in znova prižgala. Honda bo lastnike vozil najprej obvestila o napakah, ki pa jih bodo morali odpraviti serviserji v servisnih centrih. “Na daljavo popravila žal ni mogoče izvesti,” so dejali predstavniki tega avtomobilskega proizvajalca.

Serije vozil, predvsem Pilot 2019-2021, Passport 2019-2020 in Odyssey 2019-2020 imajo tudi težave z delovanjem kamere, nameščene na zadnjem delu vozila, in z avdio sistemom. Dobra novica za lastnike teh vozil je, da bodo popravilo oziroma namestitev popravka programske opreme lahko izvedli na daljavo.

Težave s kamero na zadnjem delu vozila pa se ne dogajajo prvič. Honda je že pred dobrima dvema letoma zaradi omenjenih težav odpoklicala 232.000 vozil serije Accord, Fiat Crysler pa se je s podobno težavo soočal na začetku letošnjega leta; zaradi slabe programske opreme so morali odpoklicati 365.000 vozil.

Žal Hondinih težav še ni konec, saj napovedujejo še vsaj en odpoklic, ki ga bodo izvedli zaradi slabega delovanja stranskih drsnih vrat. Kdaj in koliko vozil bodo odpoklicali, še ni znano.


Prijavi napako v članku