Igre
14.12.2012 14:51

Deli z drugimi:

Share

Zaradi igre Google Ingress v zapor

Nek mladenič iz ameriške zvezne države Ohio je Googlovo igro z obogateno resničnostjo vzel tako resno, da je zaradi nje končal za zapahi. Po vsej verjetnosti ga bo doletela še znatna denarna kazen in nekaj mesecev brezplačnega bivanja na stroške države.
Zaradi računalniške igre Ingress policisti širom sveta opažajo precejšen porast drznih podvigov!
Zaradi računalniške igre Ingress policisti širom sveta opažajo precejšen porast drznih podvigov!

Podjetje Niantic Labs, ki je v lasti Googla, je pred slabim mesecem dni pripravilo izjemno zanimivo računalniško igro, ki sliši na ime Ingress (http://goo.gl/sGc8O). Igra je med uporabniki mobilnih naprav Android postala takoj priljubljena, saj v njej napredujemo tako, da uporabljamo pametni mobilni telefon ob različnih priložnostih, recimo med tem, ko hodimo naokoli po določeni poti ali mimo določenih znamenitosti. Nek mladenič iz ameriške zvezne države Ohio pa je Googlovo igro z obogateno resničnostjo vzel tako resno, da je zaradi nje končal za zapahi.

Ker mladeniču pametni mobilni telefon Android zaradi tehničnih težav ni deloval in je ta izgubljal dragocene točke v računalniški igri Ingress, se je odločil, da bo vdrl spletni portal, ki je nahajal v bližini policijske postaje. Ker pa se je mladenič dalj časa zadrževal na enem in istem mestu, je nase pritegnil pozornost policistov. Ker so ga ti ujeli z rokami v vreči, so ga seveda pridržali, sedaj pa ga čaka še srečanje s sodnikom, ki mu bo skoraj zagotovo naložil znatno denarno kazen in nekaj mesecev brezplačnega bivanja na stroške države.

Zaradi računalniške igre Ingress policisti širom sveta opažajo precejšen porast drznih podvigov, kot so na primer »obiski« vzletnih stez na letališčih ali sprehajanje po vojaških bazah. Za te »norije« seveda ni mogoče kriviti igre, ampak igralce, ki za pridobitev dragocenih točk pogosto celo tvegajo življenje.


Prijavi napako v članku