Grafične kartice
27.03.2021 12:10

Deli z drugimi:

Share

Zanimiva GeForce RTX 3080 Ti šele v mesecu maju?

Grafična kartica GeForce RTX 3080 Ti bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam!
Grafična kartica GeForce RTX 3080 Ti bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam!

Na spletu se že dlje časa govori, da naj bi podjetje Nvidia prej ali slej ponudilo v prodajo še grafično kartico GeForce RTX 3080 Ti. Ta naj bi bila namenjena zahtevnejšim ljubiteljem računalniških iger. Novost bo temeljila na osnovi grafičnega jedra Nvidia Ampere GA102, kar pomeni, da bo opremljena s kar 10.240 CUDA procesorji. Tu bo na voljo z grafični pomnilnik GDDR6 kapacitete 12 gigabajtov ter 384-bitni podatkovni vmesnik. Največja poraba električne energije se bo gibala okoli 320 vatov, kar pomeni, da jo bomo lahko uporabljali le v »naprednih« računalniških ohišjih.

Grafična kartica Nvidia GeForce RTX 3080 TI seveda ne bo poceni. V Združenih državah Amerike naj bi se njena maloprodajna cena gibala okoli preračunanih 840 evrov. Ker pa je povpraševanje po grafičnih karticah trenutno precej nad ponudbo, to po vsej verjetnosti pomeni, da bo treba zanjo v prodaji odšteti bistveno več. To še posebej drži v evropskem prostoru.

Na žalost pa bo na grafično kartico Nvidia GeForce RTX 3080 TI treba še nekoliko počakati. Čeprav bi morala biti novost naprodaj že januarja, jo ne bomo dočakali niti konec marca. Kot kaže bo težko pričakovana grafična kartica na voljo šele v mesecu maju. Ker pa je povpraševanje po grafičnih kartica precej višje od ponudbe, jo bodo mnogi po vsej verjetnosti lahko kupili šele konec leta.


Prijavi napako v članku