Fotoaparati in kamere
21.09.2023 06:02
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fotoaparat Fujifilm Instax Pal za v žep

Fujifilm je napovedal Instax Pal, digitalni fotoaparat velikosti dlani z zasnovo, ki je videti kot akcijska kamera, vendar si lahko zajete fotografije ogledate samo na pametnem telefonu ali jih natisnete s pomočjo tiskalnika serije Instax Link.

Blagovna znamka Fujifilm Instax doživlja velik uspeh, zato je smiselno, da podjetje širi portfelj tovrstnih naprav. Tako kot Instax Mini Evo, tudi Instax Pal ne fotografira neposredno na film, ampak slike zajema na digitalnem senzorju, kasneje pa jih je mogoče natisniti. Vendar za razliko od Mini Eva novi Pal nima vgrajenega tiskalnika in je zasnovan za uporabo v navezi s tiskalniki serije Link podjetja Fujifilm – kot so Mini Link, Square Link ali Link Wide. Podjetje Instax Pal opisuje kot edinstven digitalni fotoaparat in prvi povsem digitalni fotoaparat v liniji Instax. Opisan je kot idealna naprava, ki nas lahko spremlja povsod in nam pomaga ujeti “spontane trenutke življenja.”

Ko so slike posnete, se shranijo v notranji pomnilnik fotoaparata (ki lahko shrani največ 50 fotografij) ali na microSD kartico. Fujifilm uporabnikom priporoča, da fotografije prenašajo na svoje pametne telefone, če ne načrtujejo uporabe microSD kartice, postopek pa se upravlja z aplikacijo Instax Pal.

Zasnova je izredno preprosta. Poleg gumba za vklop na vrhu ima Pal na hrbtni strani velik sprožilec, ki je zasnovan tako, da ga je enostavno pritisniti ne glede na to, ali fotografirate prijatelje ali pa delate selfije.

Pal omogoča oddaljeno fotografiranje s pomočjo aplikacije, podpira intervalno fotografiranje in je opremljen z majhno bliskavico za osvetlitev subjektov ter z “večnamenskim” odstranljivim obročem. Fujifilm je bil zelo skop s specifikacijami leče in senzorja. Omenili niso niti resolucije digitalnih fotografij.

Aplikacija Pal vključuje 18 ustvarjalnih filtrov in možnost dodajanja besedila – dve funkciji, ki uporabnikom omogočata prilagoditev fotografije, preden jo natisnejo ali digitalno delijo. Aplikacija uporabnikom omogoča tudi združevanje več slik v animacijo, ki je podobna listanju knjige. Če je animacija natisnjena, je nanjo vključena QR koda, ki animacijo predvaja. Cena za fotoaparat in tiskalnik je okoli 200 dolarjev.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
google foto

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,