Računalništvo, telefonija
21.04.2020 06:21
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj bo konzola PlayStation 5 sprva na voljo v omejenih količinah?

V prvih mesecih prodaje bo voljo do šest milijonov igralnih konzol Sony PlayStation 5.
V prvih mesecih prodaje bo voljo do šest milijonov igralnih konzol Sony PlayStation 5.

Podjetje Sony je nedavno razkrilo končne strojne specifikacije igralne konzole PlayStation 5, ki bo na trg prišla proti koncu letošnjega leta. Pred kratkim pa je še predstavilo brezžični igralni plošček DualSense, ki ohranja obliko predhodnika, a hkrati dodaja vrsto novih funkcionalnosti. Kot pa vse kaže bo v prvih mesecih prodaje na voljo zgolj pet do šest milijonov igralnih konzol Sony PlayStation 5, kar nekoliko preseneča, saj je podjetju Sony pred časom v zgolj nekaj mesecih uspelo prodati skupno kar 7,5 milijonov igralnih konzola PlayStation 4, ki jo številni še vedno kujejo v zvezde.

Čeprav je napoved manjšega števila igralnih konzol PlayStation 5 neposredno povezana s koronavirusom, je dejstvo tudi to, da je trenutno na trgu manj povpraševanja po igralnih konzolah. Zdajšnje igralne konzole so namreč še vedno dovolj zmogljive tudi za najzahtevnejše računalniške igre, zato se bo po vsej verjetnosti le malo uporabnikov odločilo za nakup nove igralne naprave. Poleg tega bo treba za novost v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 413 evrov, kar je seveda nekoliko dražje v primerjavi z zdajšnjo igralno konzolo PlayStation 4.

Če pa se boste odločili za nakup nove igralne konzole PlayStation 5 smo prepričani, da nad njo ne boste razočarani. Ta bo namreč opremljen z bogato strojno opremo, ki bo obsegala osemjedrni procesor AMD Zen 2, ki bo poseben prilagojen za poganjanje konzolnih iger in se bo ponašal s frekvenco 3,5 gigahercev. Za grafične vsebine pa bo poskrbelo grafično jedro AMD RDNA-2, ki se bo ponašalo z grafično zmogljivostjo 10,28 teraflopov grafične moči in 36 računskih enot frekvence 2,23 gigahercev. To naj bi bilo več kot dovolj tudi za poganjanje najzahtevnejših konzolnih iger.

Preostala strojna oprema prihajajoče igralne konzole PlayStation 5 bo obsegala še 16 gigabajtov grafičnega pomnilnika GDDR6 in pogon Solid State kapacitete 825 gigabajtov, kar pomeni, da bo novost zagotovo precej hitrejša v primerjavi s trenutno igralno konzolo PlayStation 4. Novost bo seveda podpirala tudi uporabo zunanjih trdih diskov oziroma pogonov Solid State in bo omogočala poganjanja zgoščenk Blu-ray v ločljivosti 4K, kar bodo znali ceniti tudi ljubitelji videoposnetkov.


Prijavi napako v članku