Obvestila podjetij
25.10.2010 10:37
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zagotavljanje varnosti podatkov v podružnicah in oddaljenih lokacijah podjetja

Podatki, shranjeni v podružnicah in na drugih oddaljenih lokacijah, so ravno tako pomembni kot tisti, ki se nahajajo na sedežu podjetja. Kljub temu pa se podjetja tega le redko zavedajo in zaradi krčenja stroškov neustrezno poskrbijo za varno hrambo le-teh, s tem pa so podvržena večjim tveganjem. S pomočjo najnovejših tehnologij si lahko tudi v takšnih primerih zagotovite visoko razpoložljivost in hitro obnovitev podatkov, če pride do izpada.
Zagotavljanje varnosti podatkov v podružnicah in oddaljenih lokacijah podjetja
Zagotavljanje varnosti podatkov v podružnicah in oddaljenih lokacijah podjetja

S pomočjo programske opreme HP StorageWorks P4000 Virtual SAN Appliance (VSA) lahko namreč ustvarite virtualizirano diskovno polje (SAN) znotraj vašega Vmware ESX okolja in s tem dodobra izkoristite obstoječe strežniške diske in drugo, tudi starejšo opremo, namenjeno shranjevanju podatkov. Poleg zmožnosti konsolidacije obstoječih diskovnih kapacitet v SAN diskovno polje, HP P4000 VSA programska oprema s pomočjo inovativnega principa gruč tudi eliminira mesta, kjer bi lahko prišlo do izgube podatkov in na ta način omogoča poceni in učinkovito visoko razpoložljivost (»High Availability«).

Seveda je HP P4000 VSA popolnoma kompatibilna s HP P4000 SAN diskovnimi sistemi, zato precej organizacij uporablja HP P4000 VSA v svojih podružnicah, HP P4000 SAN pa na centralni lokaciji. Če se tudi v podružnicah kasneje pojavi potreba po nadgradnji diskovnega polja s fizično napravo, se lahko implementira fizični P4000 brez prekinitve delovanja. Velika prednost je tudi možnost oddaljene replikacije podatkov tudi preko počasnejših omrežij na centralno lokacijo, vse skupaj pa s centralne lokacije lahko tudi upravljamo.

Zniževanje stroškov in doseganje kontinuitete poslovanja brez prekinitev

S pomočjo HP P4000 VSA rešitev lahko zelo enostavno izkoristite vse prednosti virtualne strežniške infrastrukture, saj si lahko tudi v podružnicah in oddaljenih lokacijah zagotovite visoko razpoložljivost, DR (Disaster Recovery), oddaljeno upravljanje s podatki in aplikacijami. Ker zna P4000 VSA izkoristiti vse prednosti VMware rešitev brez potrebe po dodatnih fizičnih zunanjih diskovnih poljih, si lahko zagotovite vse prednosti podatkovnega centra z minimalnimi stroški. Rešitev zagotavlja cenovno ugodno ogrodje, ki zagotavlja poslovno kontinuiteto v vseh enotah podjetja. S pomočjo na izpada imune infrastrukture, ki jo na ta način vzpostavite, lahko brez težav in prekinitev sistem preživi tudi popolni izpad fizičnega strežnika. Še več, oddaljene lokacije so lahko prek IP omrežja povezane z osrednjim podatkovnim centrom podjetja, s čimer se zaščitimo pred katastrofičnimi dogodki na oddaljenih lokacijah. Vsako rešitev je možno do potankosti prilagoditi RTO (Recovery Time Objective) in RPO (Recovery Point Objective) ciljem posameznega podjetja ali organizacije.

Poenostavljeno upravljanje

Osrednje upravljanje in avzomatizacija funkcij varovanja podatkov, kot so samodejno arhiviranje, kopiranje podatkov na drugo lokacijo (Remote Copy) in uporaba posnetkov v času (Snapshots), zagotavljata zanesljivost izvajanja kritičnih procesov brez potrebe po ročnih intervencijah ali vzdrževanja zaposlenih na oddaljenih lokacijah. Za to poskrbijo analitična orodja, ki vseskozi nadzorujejo celoten sistem in predlagajo izboljšave na podlagi najboljših praks z namenom maksimiziranja učinkovitosti.

V podjetju ATR.SIS vam ponujamo izdelavo in izvedbo celotnega projekta postavitve virtualiziranega diskovnega polja, strežnikov, omrežja in druge programske opreme v podružnicah ali oddaljenih lokacijah, s čimer pridobite izjemno učinkovito virtualizirano IT rešitev z visoko razpoložljivostjo kot enim izmed primarnih ciljev.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Atr, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Atr, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Atr, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.



Prijavi napako v članku