Računalništvo, telefonija
23.08.2019 04:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Za uspešno poslovno pot na MOS med 10. in 15. septembrom 2019

..MOS v letu 2019 strumno koraka naprej in letos prinaša še bogatejšo ponudbo. Največji sejem v regiji, ki se bo odvijal od 10. do 15. septembra v Celju, ostaja zvest lanski segmentaciji na pet ključnih področij: MOS Dom, MOS Turizem, MOS Tehnika, MOS B2B in MOS Plus..
Za uspešno poslovno pot na MOS med 10. in 15. septembrom 2019
Za uspešno poslovno pot na MOS med 10. in 15. septembrom 2019

Poslovno-sejemski, konferenčni in mrežni dogodek MOS B2B je namenjen predvsem lastnikom in vodstvu malih in srednje velikih podjetij in novoustanovljenim podjetjem. Združuje in izobražuje podjetnike, pripomore k pridobivanju novih strank in vzpostavljanju poslovnih kontaktov tudi na tujih trgih, s čimer lahko bistveno skrajša čas za izvažanje izdelkov ali storitev na tuje trge.

Na MOS B2B se lahko seznanite z vsemi novostmi na področju poslovanja, se močno povežete z državo partnerico, ki je letos Črna gora, in izkoristite edini prostor, ki vam na enem mestu ponuja združenih toliko poslovnih priložnosti.


Razstavljavci za sejem pripravijo svoje edinstvene izdelke in storitve iz področij umetne inteligence, pametnih mest in skupnosti, telekomunikacij in omrežj, rešitev v oblaku, pametnih delovnih okolij, e-izobraževanj …


Na sejmu se bodo predstavljali tudi največji navigatorji trendov v digitalizaciji, računalništvu in razvoju v Sloveniji kot so DIH Slovenije, Digitalna Slovenija, IKT Horizontala (GZS), Institut Jožef Stefan, Telekom, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za gospodarstvo, Ministrstvo za javno upravo in še mnogo drugih velikih, srednje velikih in majhnih podjetij.


Po načelu »vse na enem mestu«

Na sejmu MOS B2B se bo predstavilo tudi Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (DIH Slovenija), ki ponuja celovito podporo ter pregled možnosti sofinanciranja digitalne preobrazbe mikro, malih in srednje velikih podjetij. Kot nacionalna referenčna točka za digitalizacijo omogoča digitalno preobrazbo po načelu »vse na enem mestu«. Ena izmed nalog DIH-a je urejanje in vodenje kataloga strokovnjakov iz področja digitalizacije, ki jih podjetje lahko koristi v primeru pridobitve vavčerja.


DIH Slovenija povezuje različne deležnike (gospodarstvo, gospodarska združenja, poslovne inštitute ter raziskovalne in izobraževalne ustanove) in soustvarja okolje za dvig dodane vrednosti in BDP ter kreira stimulativno okolje za razvoj mladih talentov na področju digitalnega poslovanja. Ravno slednje je tisto, ki bo prispevalo k dvigu konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. DIH Slovenija ima tudi pomembno vlogo v mednarodnih mrežah in združenjih na področju digitalizacije, kar omogoča transfer praks in znanja iz tujine.


Na sejmu MOS bodo ponudili celovit pregled možnosti sodelovanja v sistemu vavčerjev za digitalizacijo vašega podjetja, kakor tudi individualno srečanje za morebitno sodelovanje. Naša podpora digitalne preobrazbe mikro, malih in srednje velikih podjetij obsega identificiranje virov za digitalno preobrazbo, pristope k pridobivanju nepovratnih sredstev ter identifikacijo kompetentnih strokovnjakov na področju digitalizacije.


Cilj DIH Slovenija je digitalizacija našega okolja ter podpora uspešnih slovenskih zgodb in projektov, ki jih promoviramo tako doma kot v tujini.


Celoviti splet informacijskih rešitev

V podjetju HAKL IT iz Murske Sobote nudijo lastne IT rešitve (ORKA.erp) in storitve po meri naročnika, ki predstavljajo celovito, vsestransko združljivo, prilagodljivo in učinkovito programsko opremo, ki jo odlikuje zanesljivost in možnost prilagajanja različnim poslovnim potrebam skladno z zahtevami poslovanja naročnika oziroma uporabnikov.


Skupaj z naročniki načrtujejo implementacijo/razvoj programske opreme in jim pri tem svetujejo ter jim na ta način povečujejo konkurenčnost s pravočasnimi in pravimi informacijami, ki jih zagotavlja sodobna informacijska tehnologija. Prav tako izvajajo izobraževanja in usposabljanja zaposlenih, ki bodo programsko opremo uporabljali pri svojem delu.


Podjetje HAKL IT je znano predvsem po svoji celoviti poslovno-informacijski rešitevi ORKA.erp, ki je namenjena majhnim in srednje velikim podjetjem. Je vsestransko združljiva, prilagodljiva in učinkovita programska oprema, edinstvena na slovenskem tržišču.


Vsi programski produkti/moduli, ki so razviti znotraj ORKA.erp, omogočajo in izpolnjujejo vse pogoje za sodobno brezpapirno poslovanje, tudi mobilno, kar potrjuje certifikat, ki so ga prejeli s strani Arhiva RS za programski produkt ORKA.dms (Dokumentni sistem). Programska oprema omogoča nadzor nad dokumenti in delom v elektronski obliki, od nastanka do uničenja oziroma prenosa v trajno hrambo, in omogoča kreiranje, pošiljanje in prejemanje dokumentov, tudi eRačunov.


Pametni zasloni

Podjetje INOVATIO je regijski distributer inovativnih poslovnih rešitev, s katerimi želimo preoblikovati vaše poslovanje. Način dela se namreč zelo spreminja in vaša tehnologija in oprema morata biti v koraku s temi spremembami. Na sejmu MOS se bodo predstavili s SMART Board interaktivnimi zasloni, ki bodo spremenili vašo sejno sobo v povezan delovni prostor. SMART interaktivni zasloni so enostavni za uporabo, se samodejno prižgejo, ko vstopite v prostor. Za uporabo samo dvignete pisalo in začnete s pisanjem. Omogočajo, da hkrati sodelujete in se povezujete s kolegi z različnimi mobilnimi napravami, prostori ali kraji po vsem svetu, kot da bi bili v isti sobi. Na enem mestu pišite, rišite, brskajte po spletu, izvedite videokonferenco, načrtujte, oblikujte, predstavite vaše ideje…


Na razstavnem prostoru podjetja INOVATIO lahko vse izdelke in rešitve preizkusite in se tako prepričate, da so to dejansko rešitve, ki jih potrebujete.


»Uspešno v Sloveniji«

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Advantage Austria Ljubljana s partnerji mrežo zbornic New Alpe Adria ter Enterprise Europe Network v okviru 52. MOS-a v Celju organizirata tradicionalno Mednarodno poslovno srečanje z naslovom “Uspešno v Sloveniji”.


Mednarodno poslovno srečanje ponuja priložnost malim in srednje velikim podjetjem za promocijo podjetja, povezovanje, mreženje, pridobitev novih poslov, možnost novih poslovnih priložnosti, izmenjavo izkušenj in razvijanje idej o novih projektih ter navezovanje stikov za izvedbo le-teh s tujimi podjetji iz regije Alpe Adria.


Dogodek je namenjen podjetjem, ki delujejo na področju gradbeništva, elektro industrije, elektronike in mehatronike, avtomatizacije in merilne tehnike, raziskav, razvoja, prenosa tehnologij, strojev za obdelavo in oblikovanje kovin in orodij, kovinske industrije, obnovljivih virov energije, lesne industrije, plastike, živilske industrije, turizma in logistike ter transporta.


Obisk sejma je za podjetja vsekakor zelo koristen, zato nikar ne zamudite te priložnosti, ki vam na dlani ponuja še boljšo poslovno prihodnost.


Prijavi napako v članku