Računalništvo, telefonija
18.08.2020 07:50
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aplikacija #OstaniZdrav že na voljo za uporabnike Androida

Aplikacija Android #OstaniZdrav je trenutno na voljo le uporabnikom mobilnih naprav Android.
Aplikacija Android #OstaniZdrav je trenutno na voljo le uporabnikom mobilnih naprav Android.

Število okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji se ne umirja, a imamo tudi eno dobro novico. Mobilna aplikacija za varovanje zdravja in življenja ljudi #OstaniZdrav je končno na voljo za uporabnike mobilnih naprav. Ta nam bo sporočila, če smo bili v stiku z okuženo osebo, kar pomeni, da bo deloma pripomogla k obvladovanju širjenja virusa ter varovanju zdravja nas samih, naših bližnjih in celotne družbe.

Aplikacija #OstaniZdrav nas dejansko opozori, da smo bili v stiku z okuženim in zato obstaja večje tveganje, da smo se okužili tudi sami. Poleg tega bo aplikacija epidemiologom močno olajšala iskanje in obveščanje tistih posameznikov, ki so bili v zadnjih 14 dneh v stiku z okuženo osebo. Pri tem velja omeniti, da si aplikacijo #OstaniZdrav na svoj pametni mobilni telefon ali tablični računalnik Android namestimo povsem prostovoljno in brezplačno, in sicer preko spletne trgovine Google Play.

Aplikacija #OstaniZdrav bo seveda svoj namen dosegla le, če si jo na mobilni telefon namestimo, preden zbolimo. Samo tako bodo osebe, s katerimi smo imeli stike, preden smo izvedeli za okužbo, obveščene in pravočasno ravnale samozaščitno. Aplikacijo #OstaniZdrav sta pripravila Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in Ministrstvo za javno upravo (MJU), pri čemer NIJZ skrbi za vsebinski del aplikacije, MJU pa za tehničnega. Ta je, kot že omenjeno, brezplačno na voljo preko spletne trgovine Google Play, in sicer na spletni povezavi http://bit.ly/ostani-zdrav.


Prijavi napako v članku