Računalništvo, telefonija
15.02.2019 07:40

Deli z drugimi:

Share

Za odličen prenosnik Linux bo treba odšteti zgolj…

Prenosni računalnik System76 Darter Pro za nizko ceno ponuja veliko.
Prenosni računalnik System76 Darter Pro za nizko ceno ponuja veliko.

Čeprav operacijski sistem Windows 10 kraljuje na področju prenosnih računalnikov, se je podjetje Sistem76 odločilo, da bo svoj novi prenosnik opremilo z Linuxom. Poleg tega so inženirji sprejeli odločitev, da ga bodo opremili še zmogljivo strojno opremo. Na trgu je trenutno namreč težko dobiti kompaktne prenosne računalnike z operacijskim sistemom Linux, ki jih lahko uporabljamo tudi za najzahtevnejša opravila.

Zmogljivi prenosni računalnik Darter Pro podjetja Sistem76 prihaja s prednameščenim operacijskim sistemom Ubuntu 18.04 LTS, Ubuntu 18.10 ali Pop! _OS, pri čemer gre pri slednjem za operacijski sistem podjetja Sistem76, ki temelji na osnovi sistema Ubuntu. Novost razpolaga z relativno kompaktnim ohišjem, v njem pa se nahaja zmogljiva strojna oprema. Najzmogljivejša različica namreč obsega Intelov procesor Core i7-8565U, vgrajeni sistemski pomnilnik DDR4 kapacitete do 32 gigabajtov in pogon Solid State z do dvema terabajtoma prostora. Za izris slik pa je zadolžen kakovostni zaslon IPS z 39,6-centimetrsko oziroma 15,6-palčno diagonalo.

Medtem ko je za najzmogljivejšo različico prenosnega računalnika Darter Pro podjetja Sistem76 treba odšteti kar preračunanih 1.945 evrov, je vstopna različica v Združenih državah Amerike vrednotena na zgolj preračunanih 886 evrov. Za to ceno bomo prejeli prenosni računalnik, ki obsega Intelov procesor Core i5-8265U, vgrajeni sistemski pomnilnik DDR4 kapacitete do osem gigabajtov in pogon Solid State s 120 gigabajti prostora, kar bo sicer dovolj za večino uporabnikov, ki večinoma prisegajo na spletne storitve.


Prijavi napako v članku