Računalništvo, telefonija
29.08.2019 06:12
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Za nove procesorje Intel bo treba kupiti nove osnovne plošče

Procesorji Intel Comet Lake-S bodo namenjeni tako najzahtevnejšim kot običajnim uporabnikom.
Procesorji Intel Comet Lake-S bodo namenjeni tako najzahtevnejšim kot običajnim uporabnikom.

Pri podjetju Intel so pošteno zavihali rokave in pričeli s pripravo desete generacije procesorjev Core, ki bodo namenjeni osebnim računalnikom. Novi procesorji bodo opremljeni z naprednimi procesorskimi sredicam Comet Lake-S in bodo prinesli številne novosti.

Procesorji Intel s sredicami Comet Lake-S bodo naprodaj v začetku naslednjega leta, za preračunavanje podatkov pa bodo uporabljali od 10 do 12 procesorskih sredic. Najzmogljivejši predstavniki nove družine procesorjev bodo vse prej kot varčni z električno energijo, saj bodo pri polni obremenitvi porabili do 125 vatov električne moči, medtem ko zdajšnji modeli porabijo do največ 95 vatov. Nekoliko manj zmogljivi predstavniki nove družine procesorjev pa bodo pri polni obremenitvi porabili le od 35 vatov do največ 65 vatov električne moči.

Za uporabo novih procesorjev podjetja Intel bo žal treba poseči po novi osnovi plošči, saj bodo opremljeni s podnožjem LGA1200 in bodo za delovanje potrebovali čipovje Intel 400. Bodo pa novinci s seboj prinesli podporo za bogato paleto tehnologij, kot so Rec.2020, HDR, 10-bitni HEVC i VP9, Wi-Fi 802.11ax in Bluetooth 5.0. Uradna predstavitev naj bi se zgodila v prvem četrtletju naslednjega leta.


Prijavi napako v članku