Triki in nasveti
24.11.2014 10:41
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako lahko uporabite zastarelo tablico?

Zastarel tablični računalnik lahko uporabimo za veliko koristnih stvari.
Zastarel tablični računalnik lahko uporabimo za veliko koristnih stvari.

Konec leta je kot nalašč za nakup novega tabličnega računalnika, čeprav bi nam obstoječi lahko dobro služil še vrsto let. Stara tablica nato ponavadi konča v predalu za naslednjih nekaj let, čeprav bi jo lahko brez težav uporabili za vrsto bolj koristnih namenov. V nadaljevanju si poglejmo šest koristnih nasvetov, v kakšne namene lahko uporabimo zastarelo tablico, čeprav je teh možnosti nedvomno veliko več.

1. Budilka

Če vas skrbi sevanje pametnega mobilnega telefona med spanjem, lahko za budilko uporabite kar tablični računalnik. Tablica namreč ne seva, je opremljena z velikim zaslonom in z nakupom aplikacije v vrenosti nekaj evrov pa lahko dobimo še dodatne možnosti, kot so napredno bujenje, prikaz vremenske napovedi in prispela e-pošta.

2. Večpredstavnostni predvajalnik in osebni trener

Ker lahko neprestano polnjenje zmanjša življenjsko dobo baterije mobilnika ali tablice, je »odslužena« tablica kot nalašč za predvajanje tako glasbenih kot videoposnetkov, pri čemer je lahko neprestano priključena na polnilec. Poleg tega lahko nanjo namestimo še aplikacijo za zdravo življenje (na primer Sworkit Lite Personal Trainer), tako da bomo zjutraj le stežka našli izgovor, da ne bomo opravili naše jutranje telovadbe.

3. Pripomoček za preizkušanje »hekerskih« zmožnosti

Če nismo vešči »predelave« tabličnih računalnikov, se lahko teh veščin naučimo kar na »odsluženi« tablici. Lahko se naučimo veščin odklepanja operacijskega sistema, nameščanja nepotrjenih mobilnih aplikacij, naprednega izdelovanja varnostnih kopij in še mnogo več.

4. Otroška ali varnostna naprava

Ker so tablični računalniki opremljeni s spletno kamero, jih lahko brez težav uporabimo tudi v vlogi otroške ali varnostne naprave. V ta namen bomo morali le namestiti namensko programsko opremo in tablici omogočiti neprestan dostop do povezave v svetovni splet.

5. Pripomoček za kuhanje

Tablični računalnik z večjim zaslonom je kot nalašč za uporabo v kuhinji, saj so vsi recepti že dosegljivi na svetovnem spletu. S tem pristopom se lahko znebimo vseh kuharskih knjig, ki nas pri delu bolj ko ne le ovirajo.

6. Digitalni okvir za fotografije ali emulator za stare igre

Če smo ljubitelji iger iz devetdesetih let, si lahko na tablični računalnik namestimo emulator za poganjanje tovrstnih iger. Če pa že dalj časa razmišljamo o digitalnem okvirju za prikazovanje fotografij, bo tablica v navezavi z namenskim mobilnim programom kot nalašč za to.

7. Avtomobilski navigacijski sistemom

Z nekaj spretnostmi in dobre volje lahko zastarel tablični računalnik uporabimo tudi v vlogi navigacijskega sistema z velikim zaslonom. Za dosego tega bo treba v avtomobil le vgraditi posebno stojalo.


Prijavi napako v članku