Računalništvo, telefonija
30.03.2017 06:54
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bankomat, ki za dvig gotovine ne zahteva bančne kartice

Za dvig denarja na bankomatih banke Wells Fargo bodo komitenti potrebovali zgolj pametni mobilni telefon.
Za dvig denarja na bankomatih banke Wells Fargo bodo komitenti potrebovali zgolj pametni mobilni telefon.

Na svetovnem spletu iz dneva v dan najdemo več škodljivih programskih kod, katerih ključna naloga je kraja podatkov o plačilnih karticah. Neredko pa se zgodi, da nam nepridipravi podatke o plačilni kartici ukradejo kar na običajnem bankomatu in jih nato zlorabijo za dvig denarja. Ker je tovrstnih zlorab vse več, bo ameriška banka Wells Fargo že ta mesec na svojih bankomatih uvedla novo »varnostno« možnost, ki bo njenim komitentom omogočila dvig denarja kar brez uporabe klasične bančne kartice.

Komitenti banke Wells Fargo bodo za dvig denarja na enem izmed 13.000 bankomatov potrebovali zgolj svoj pametni mobilni telefon. Varnostni sistem bo dejansko vgrajen v mobilno aplikacijo, ki bo morala biti nameščena na telefonu uporabnika. Preverjanje identitete uporabnika se bo izvajalo preko osemmestne kode, ki jo bo generirala aplikacija, uporabnik pa jo bo moral vpisati v bankomat z uporabo številčnice. Za dodatno varnost bodo morali uporabniki na koncu vnesti še svojo osebno številko PIN.

Pri tretji največji ameriški banki Wells Fargo so prepričani, da bo njihov novi sistem učinkovito zaustavil krajo podatkov o plačilnih karticah na bankomatih. Ali bo tako tudi v praksi, pa bomo lahko videli že v naslednjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku