Tiskalniki in skenerji
22.12.2021 11:15

Deli z drugimi:

Share

Z IoT lahko delate bolje, veliko bolje

IoT (internet stvari) lahko ogromno pripomore k uspešnosti podjetja. Pospeši lahko digitalno preobrazbo in izboljša poslovne rezultate. Toda kako začeti?

Velika večina podjetij, ki delajo na področju interneta stvari, obtiči v pilotnem načinu. Ogromna količina podatkov ostaja v poslovnih aplikacijah nepovezanih, dejanski vpogled vanje pa je izredno težak, če ne skoraj nemogoč. To pa je tisto, čemur se želi vsako podjetje v velikem loku izogniti.

“Verjamemo, da ima internet stvari moč, da preoblikuje vse vrste industrij. Podjetja potrebujejo le ustrezna orodja, da ga izkoristijo za rast in inovacije,” je prepričan predsednik in izvršni direktor Lexmarka Allen Waugerman. In prav pri Lexmarku so razvili rešitev s področja interneta stvari ter jo temeljito preizkusili v lastnem podjetju. Zato so prepričani, da bodo tudi ostala podjetja z njihovimi rešitvami dosegla merljive koristi. Poimenovali so jih Optra IoT in lahko koristijo številnim podjetjem in njihovim strankam.

Ste pripravljeni na pospešeno digitalno preobrazbo in izboljšanje poslovnih rezultatov? Rešitve Lexmark Optra IoT izkoriščajo računalniški oblak, internet stvari, povezovalne tehnologije ter strokovno znanje in izkušnje, ki so se v letih delovanja kopičile v podjetju Lexmark.

Bliskoviti začetek preobrazbe niso zgolj sanje

Prva rešitev, ki je že na voljo, je torej platforma Lexmark Optra IoT. Ta prednastavljena rešitev IoT strankam pomaga pri hitrem začetku poslovne preobrazbe, ustvarjanju boljših izdelkov in naprednejših storitev z nižjimi stroški.

Povežite podatke in pospešite rezultate

Lexmark je zgradil platformo IoT za upravljanje svojih upravljanih storitev tiskanja, ki je vodilna v industriji. Platforma uspešno uporablja podatke o zmogljivosti in senzorjih iz naprav, ki jih proizvaja in upravlja Lexmark, ter jih združuje s podatki iz osnovnih poslovnih sistemov za globok vpogled v tiskanje. Podjetje lahko z rezultati, vključno s storitvami prediktivnega vzdrževanja, optimizacijo sredstev, sistemskimi inovacijami in angažmaji kot storitev, spodbuja notranjo in zunanjo vrednost strank. Lexmark na daljavo reši 70 % primerov, ki zahtevajo službo podpore uporabnikom, z optimizacijo rabe in vzdrževanja naprav pa je tudi znatno povečal dobičkonosnost na napravo.

Platforma Optra IoT prinaša zmožnost izkoriščanja interneta stvari in doseganja boljših poslovnih rezultatov za izdelovalce povezanih naprav zunaj področja tiskanja. Rešitev vključuje:

  • Platformo, ki temelji na vodilnih tehnologijah in omogoča proizvajalcem, da združijo in operacionalizirajo podatke iz povezanih naprav in ključnih poslovnih sistemov.
  • Paket pospeševalnikov, vključno z algoritmi, modeli strojnega učenja in umetne inteligence, nadzornimi ploščami za poročanje in predlogami poslovnih procesov, ki pospešijo vpoglede in učinkovitost ter izvajanje, kar hitro prinaša dodano vrednost.
  • Ekipo svetovalcev, ki bodo s svojim strokovnim znanjem pomagali strankam, da spoznajo vso vrednost svoje naložbe in se podajo na pot interneta stvari.

Lexmark brez dvoma premika meje, kako proizvajalci uporabljajo internet stvari za preoblikovanje svojega poslovanja.

Več informacij najdete na lexmark.com in alterna.si/proizvajalci/lexmark. (P.R.)

Lexmark je napovedal, da bo do leta 2035 poslovanje podjetja popolnoma ogljično nevtralno. Da to niso zgolj prazne besede, dokazuje zgovorno dejstvo, da je podjetje od leta 2005 globalno znižalo emisije za 62 % in je na poti, da bo do leta 2025 doseglo cilj 40-odstotnega zmanjšanja ravni emisij iz leta 2015. Kako jim je to uspelo? Z zmanjšanjem porabe energije in nove plastike, s ponovno uporabo izdelkov, globalnimi prizadevanji za recikliranje in inženiringom bolj trajnostnih izdelkov. Da bi dosegel cilj ogljične nevtralnosti do leta 2035, bo Lexmark še naprej vlagal v nove programe.

Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Lexmark tiskalniki internet stvari

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

SGERM d.o.o.

Beloruska ulica 7, 2000 Maribor, Tel: 051 651 651
Sgermobil Vam ni jasno, zakaj ponudniki mobilne telefonije na enem mestu nimajo vsega, kar bi potrebovali ob nakupu mobilnega telefona? To se sprašuje tudi podjetje Sgerm d.o.o., ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več