Slika, tv, avdio
Digitalizacija
Poslovne rešitve
23.09.2022 07:26

Deli z drugimi:

Share

Z enim gumbom vsebino s svoje naprave delite na velikem zaslonu

Sodelovalne rešitve v sejnih sobah, ki sestanke s sodelavci ali poslovnimi partnerji popeljejo v neko povsem drugo, boljšo izkušnjo, so neprecenljive. Tako za tistega, ki sestanek vodi, kot za druge sodelujoče.
Foto: Digitus
Foto: Digitus

Predstavljajte si, da pridete v sejno sobo z zaslonom, na katerem je prikazana vsebina sestanka. Odlično. A še bolje je, če lahko svojo vsebino s prenosnikov na veliki zaslon projicirajo vsi, ki prisostvujejo sestanku. Če se je včasih to zdelo znanstvena fantastika, je danes realnost, ki si jo lahko omislijo tako mala kot srednja in velika podjetja.

Ne samo, da je možno to in še veliko več – samo deljenje vsebin je postalo enostavno in tako uporabniško všečno, da je nalezljivo.

Rešitev podjetja Digitus »Klikni in pokaži« (Click & Present), morda pa bi bilo še bolje prevesti kot »Klikni in navduši«, je rešitev, ki preprosto – navduši.

O čem je pravzaprav govora?

Pri rešitvi podjetja Digitus, ki so jo poimenovali Click & Present, gre za to, da omogoča brezžičen prenos vsebine zaslona uporabnika na drug zaslon, zato je idealna za uporabo v sejnih in konferenčnih sobah. Digitus predstavlja različne komplete za različne potrebe.

Rešitev je enostavna, ker za njeno delovanje ne potrebujete posebne programske opreme. Click & Present je sistem, ki ga enostavno priklopite in že lahko začnete z uporabo (Plug and Play). Sprejemnik je povezan na veliki zaslon v sejni sobi, vi pa morate zgolj priklopiti kompakten in lično oblikovan oddajnik v USB ali HDMI izhod na svojem prenosnem računalniku, na njem pritisniti namensko tipko in vsebina vašega namizja bo v trenutku vidna vsem.

Se je možno povezati tudi s telefonom? Seveda, in celo ne glede na to, ali uporabljate operacijski sistem Android ali Applov iOS. Pri iOS svoj pametni telefon povežete s sprejemnikom preko Wi-Fi omrežja, odprete sinhronizacijo in izberete sprejemnik kot izhodno napravo. Če sta obe napravi povezani v isto omrežje, lahko svojo vsebino neposredno delite.

Pri Android telefonih z aktiviranim WLAN dostopate do funkcije Sharing/Cast/Display Sync (deljenje zaslona) na svoji mobilni napravi in izberete sprejemnik kot izhodno napravo. Tako delite svojo vsebino na velikem zaslonu.

Digitus je za različne potrebe pripravil različne »pakete«

Pisarna:

Predstavitvene rešitve Digitus vam pomagajo deliti vsebino na sestanku ali sodelovati v projektu. S sistemom Click & Present Pro je mogoče s sprejemnikom povezati do 30 udeležencev. In ne samo to: hkrati lahko do 4 udeleženci svojo vsebino predstavljajo na enem razdeljenem zaslonu.

Konferenčna soba:

S predstavitvenimi rešitvami Digitus lahko vsebino prenašate z enega zaslona na drugega. Preprosto delite svoj zaslon s sodelavci in predstavite svoje rezultate. Priključite in začnite z uporabo.

Co-working prostor:

Omenjena rešitev se odlično obnese tudi v prostorih »co-workinga«. Preprosto spet povežete računalnik ali mobilno napravo z razpoložljivimi zasloni in na zelo preprost način delite vso svojo vsebino.

Šolstvo:

Prednosti rešitve podjetja Digitus so spoznali tudi v izobraževalnih ustanovah. Opremite svoje učilnice s sistemi Click & Present in omogočite učiteljem in učencem, da preprosto delijo vsebino in jo predstavijo ostalim. Ne glede na to, ali jo imajo na računalnikih ali na mobilnih napravah, je rešitev kot nalašč za digitalno učilnico.

Več o omenjeni rešitvi podjetja Digitus najdete na spletni strani www.techtrade.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
zasloni

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TechTrade Trzin
Za več informacij so vam na voljo pri TechTrade Trzin
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TechTrade Trzin? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84
Dobro fakulteto naredijo dobri profesorji in ne lepi zidovi Veliko pozornost usmerjajo v zaposlovanje predavateljev in raziskovalcev, ki imajo poleg doktorata znanosti na področju, ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več