Računalništvo, telefonija
28.09.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Z APPM boste vedno vedeli, kaj se dogaja

.. Zbiranje podatkov, statistika uporabe resursov ter poizvedb in podobno so v veliko pomoč pri prepoznavanju, analizi in reševanju težav, ki se lahko pojavijo v podatkovni zbirki ..
Z APPM boste vedno vedeli, kaj se dogaja
Z APPM boste vedno vedeli, kaj se dogaja

Podjetja cenijo to, da jim izbrana programska oprema priročno prikaže informacije, ki so v pomoč pri natančnem prepoznavanju lokacij in vzrokov težav, ko se te pojavijo.

APPM rešitev podjetja Abakus Plus je ključno orodje za zbiranje, analizo in prikaz zgodovine in trenutnih statističnih podatkov o učinkovitosti delovanja Oraclove podatkovne zbirke. Sprva so jo v podjetju Abakus plus razvili za lastne potrebe, ker je bila učinkovita, pa jo danes uporablja že vrsta drugih podjetij. Rešitev zagotavlja poglobljene informacije o zdravju podatkovne zbirke, zbira pa statistične podatke o zmogljivostih iz katere koli zbirke podatkov Oracle – tudi Standard Edition, ki tega sicer ne nudi. In prav to, da dela na različici Standard Edition, je največja prednost APPM. Tako nudi veliko uporabnih funkcionalnosti bolj zmogljive in veliko dražje različice Enterprise Edition, le za občutno nižjo ceno in z nekaterimi drugimi prednostmi, ki jih bomo še omenili.

Kako deluje – zgodovina

APPM nenehno vzorči statistiko delovanja podatkovne zbirke in jih vsako sekundo shranjuje v svoje odlagališče. Preprosto ga lahko nastavite za spremljanje vseh podatkovnih zbirk Oracle. Njihovo število je omejeno le na razpoložljive sistemske vire, obdobje hrambe pa je omejeno le z velikostjo prostora za shranjevanje.

Statistični podatki o uspešnosti se shranjujejo na dolgi rok. Tako je pozneje mogoče primerjati informacije med več dogodki, ki so se zgodili v podatkovni zbirki, kot so na primer nadgradnja strojne opreme, migracije in večje nadgradnje programske opreme.

Kako deluje – trenutni podatki

Po drugi strani se APPM lahko neposredno poveže z nadzorovanimi podatkovnimi zbirkami, tako da v živo prikaže podatke o delovanju podatkovnih zbirk. Uporablja se za izvajanje različnih nalog – od analize učinkovitosti do optimizacije.

Skozi orodje lahko vidimo vzpostavljene seje, transakcije, blokirane seje, zaklenjene objekte, SQL Trace (sledi), SQL Patch (namigi), SQL Statements (poizvedbe) in dnevnik opozoril. Tako dobimo natančen vpogled v to, kaj se v podatkovni zbirki dogaja in zakaj je prišlo do določene posledice.

Uporaben in intuitiven vmesnik

APPM uporablja preprost in učinkovit spletni grafični vmesnik za prikaz informacij na kar najbolj uporaben način. Podatke iz zgodovine je mogoče prikazati združene za vse podatkovne zbirke, ki se nahajajo na enem strežniku. Tako dobite hitro vpogled v to, katera zbirka podatkov, ki se nahaja na določenem strežniku, uporablja določeno količino sistemskih virov. To tehnikom pomaga, da se osredotočijo le na tiste zadeve, ki so resnično pomembne in povzročajo težave.

GUI lahko prikaže več poročil hkrati in tako omogoča vzporedno primerjavo medsebojno povezanih podatkovnih zbirk. Torej vam ni treba izvažati poročil v druga orodja in jih posebej primerjati med seboj, kar je lahko zamudno in neproduktivno, predvsem pa ni optimalno.

Ciljna publika

Zelo koristno orodje bodo cenili DBA-ji. V pomoč jim bo pri vsakodnevnem spremljanju delovanja podatkovne zbirke.

Sistemski inženirji ga bodo uporabljali za optimalno razporeditev sistemskih virov tam, kjer bodo najučinkoviteje uporabljeni.

Programerji pa lahko s pomočjo APPM hitro in natančno določijo ozka grla v programski kodi in jih optimizirajo.

Distibucija in licenciranje

APPM se distribuira kot Docker Container in je združljiv tako z Windowsi kot z Linuxom in Mac OS.

Kupite ga lahko skupaj s strojno opremo, ki je optimalno prilagojena vašim potrebam. Lahko pa vam ga namestijo na vašo strojno opremo ali v vaše virtualno okolje.

Ker APPM deluje neodvisno od nadzorovanih podatkovnih zbirk, ne uporablja dragocenih produkcijskih virov, ki jih je posledično mogoče nameniti za poganjanje produkcijskih bremen. APPM orodje je mogoče licencirati z neomejeno licenco, ki omogoča nadzor neomejenega števila podatkovnih zbirk ali pa z licenco na posamezno podatkovno zbirko. Dodatne licence Oracle niso potrebne.

APPM uporabljajo podjetja kot so Abakus plus d.o.o., Gorenjska Banka d.d., Hidria LC d.o.o., Hranilnica Lon d.d., Institut informacijskih znanosti, Laser Line d.o.o., Mercator d.d., Panteon Group d.o.o., Pronet d.o.o., Univerzitetna psihiatrična klinika Ljubljana. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več