Računalništvo, telefonija
06.01.2011 11:47
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

WAVI Xtion: Asusov »Kinect« za osebne računalnike

Bodo zasloni na dotik za uporabnike osebnih in prenosnih računalnikov postali odvečna navlaka?
Bodo zasloni na dotik za uporabnike osebnih in prenosnih računalnikov postali odvečna navlaka?

Microsoftov krmilni sistem Kinect gre v prodajo kot za stavo, saj zaznava človekove gibe in glas ter omogoča igranje iger zgolj s kretnjami oziroma glasovnimi ukazi. Ker programski gigant vsaj zaenkrat še ne namerava pripraviti krmilni sistem Kinect za osebne računalnike, se je za to potezo odločilo podjetje Asus.

Računalniški gigant se je za pripravo lastnega krmilnega sistema povezalo s podjetjem PrimeSense. To je, verjeti ali ne, sodelovalo pri razvoju Microsoftovega krmilnega sistema Kinect. Podjetji Asus in PrimeSense sta s skupnimi močmi pripravili napredni krmilni sistem WAVI Xtion. Ta je opremljen z dvema tridimenzionalnima infrardečima kamerama in za povezovanje uporablja brezžično povezavo.

Krmilni sistem Asus WAVI Xtion, poleg osrednje enote, obsega še dve napravi. Ena naprava je povezana z osebnim računalnikov, druga s televizorjem. Napravi brez težav delujeta na razdalji do 25 metrov. Novost je zaenkrat polno združljiva le z osebnimi in prenosnimi računalniki ter Microsoftovimi operacijskimi sistemi Windows.

Podjetje Asus zagotavlja, da bo njihov krmilni sistem WAVI Xtion mogoče uporabljati za igranje računalniških iger, upravljanje z večpredstavnostnimi vsebinami, brskanje po svetovnem spletu, upravljanje s socialnimi omrežji in celo namenskimi programi. Sistem WAVI Xtion, ki ga je Asus že pripravil za sejem zabavne elektronike Consumer Electronics Show, bo naprodaj najkasneje do poletja.


Prijavi napako v članku