Igre
23.06.2014 10:26

Deli z drugimi:

Share

Xperia ZL2: Novi paradni konj podjetja Sony kmalu med nami?

Pametni mobilni telefon Sony Xperia ZL2 naj bi bil na evropskem trgu naprodaj še pred pričetkom jeseni!
Pametni mobilni telefon Sony Xperia ZL2 naj bi bil na evropskem trgu naprodaj še pred pričetkom jeseni!

Podjetje Sony je pred kratkim za japonski trg pripravilo pametni mobilni telefon Xperia Z2A, ki je na račun nekoliko zmogljivejše strojne opreme zlahka kos tudi nekoliko zahtevnejšim opravilom. Mnogi poznavalci so prepričani, da bo japonski gigant novost na evropskem trgu tržil pod oznako Xperia ZL2. Mobilnik bo zaradi uporabe plastičnega ohišja veliko dostopnejši v primerjavi z elegantnim in tankim pametnim mobilnim telefonom Xperia T3 (bit.ly/Xperia-T3), ki je luč sveta ugledal v začetku junija.

Pametni mobilni telefon Sony Xperia ZL2 se bo zlahka prikupil tudi zahtevnim, saj bo opremljen s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk in gostote 440 točk na palec, 4-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 801 (MSM8974AB) frekvence 2,3 gigahercev in sistemskim pomnilnikom kapacitete treh gigabajtov. Za shranjevanje podatkov bo na voljo vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora, ki ga bo mogoče razširiti z uporabo pomnilniške kartice microSD (do 128 gigabajtov). Zajem kakovostnih fotografij bo omogočal digitalni fotoaparat ločljivosti 20,7 milijonov točk (tipalo CMOS Exmor RS), spletnim konferencam pa bo kos kamera ločljivosti 3,1 milijonov točk.

Pametnemu mobilnemu telefonu Sony Xperia ZL2 s podporo hitremu mobilnemu omrežju 4G bo zadostno avtonomijo delovanja zagotavljala baterija kapacitete 3.000 miliamperskih ur, združljivost s standardom IP55 / IP58 pa bo notranjost naprave varovala pred vodo in prašnimi delci. Na vgrajenem pomnilniku novosti bo pričakovano nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4.2 KitKat. Mobilnik Sony Xperia ZL2 bo na voljo z ohišji v beli, črni in svetlomodri barvi, njegova maloprodajna cena pa vsaj zaenkrat še vedno ostaja skrivnost.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku