Računalništvo, telefonija
07.06.2019 11:06

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi presenetil vse s tabličnim računalnikom z e-zaslonom

Tablični računalnik Xiaomi Ink Case Smart Electronic Paper je dejansko nekaj posebnega.
Tablični računalnik Xiaomi Ink Case Smart Electronic Paper je dejansko nekaj posebnega.

Kitajsko podjetje Xiaomi je uspešno prodrlo tudi na evropski trg. Ponaša se z izdelki po sprejemljivih cenah, hkrati pa kvaliteta prav nič na zaostaja za precej dražjimi izdelki premium znamk. Xiaomi je eden večjih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov, v njihovem naboru pa je tudi kup drugih izdelkov s področja zabavne elektronike.

Nedavno je podjetje Xiaomi predstavilo celo svoj prvi tablični računalnik, ki temelji na osnovi operacijskega sistema Android in za prikazovanje slik uporablja elektronski zaslon. Novost s prodajno oznako Ink Case Smart Electronic Paper so inženirji podjetja Xiaomi namreč opremili s 26,2-centimetrskim oziroma 10,3-palčnim elektronskim zaslonom ločljivosti 1.872 x 1.404 slikovnih točk, ki pri prikazovanju statičnih slik praktično ne rabi električne energije. Uporaba tako velikega zaslona pa je presenetila mnoge, saj na trgu prevladujejo naprave z zgolj 6-palčnim elektronskim zaslonom.

Inženirji podjetja Xiami so na novost namestili mobilni operacijski sistem Android 8.1 Oreo, kar pomeni, da lahko nanjo namestimo vse klasične aplikacije za Android. Strojna oprema novosti pa obsega še dva gigabajta sistemskega pomnilnika, vgrajeni pogon Solid State z 32 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, podporo za brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth ter vmesnik USB-C. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa mobilni napravi zagotavlja baterija zmogljivosti 3.800 miliamper ur. Eno polnjenje baterije namreč zadošča za do dva tedna uporabe pri enourni uporabi na dan.

Inovativni tablični računalnik Xiaomi Ink Case Smart Electronic Paper je opremljen tudi s pisalom Wacom in napredno programsko opremo, ki lahko prepozna rokopis in pisavo spremeni v računalniške črke, kar znatno olajša delo z napravo. Novost je trenutno na voljo le v beli barvi, priporočena maloprodajna cena zanjo na kitajskem trgu pa je postavljana na okoli preračunanih 320 evrov, kar dejansko niti ni veliko.


Prijavi napako v članku