Telefoni
10.05.2021 11:40
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi prehitel Apple tudi v Evropi!

Pametni mobilni telefoni Xiaomi so vse bolj priljubljeni tudi na evropskem trgu.
Pametni mobilni telefoni Xiaomi so vse bolj priljubljeni tudi na evropskem trgu.

Eno izmed glavnih vodil podjetja Xiaomi je, da kakovostni izdelki niso nujno tudi dragi, zato je nadvse priljubljeno med uporabniki storitev mobilne telefonije. K temu nedvomno veliko doprinese napredni grafični vmesnik MIUI, ki pripomore k boljši uporabniški izkušnji. Zato ne preseneča, da je priljubljenost pametnih mobilnih telefonov Xiaomi vse večja tudi na evropskem trgu, vključno s Slovenijo.

Podjetje Xiaomi se je na evropskem trgu še posebej dobro odrezalo v prvem četrtletju letošnjega leta. Povpraševanje po njihovih mobilnih napravah se je namreč povečalo za kar 85 odstotkov. S tem je skupno doseglo 23-odstotni delež celotnega evropskega trga. Tako je z drugega mesta izpodrinilo podjetje Apple, ki je v istem obdobju doseglo 19-odstotni delež. Kljub temu se je tudi povpraševanje po mobilnih napravah podjetja Apple povečalo, in sicer za 22 odstotkov.

Na prvem mestu s 35-odstotnim tržnim deležem in 21-odstotno rastjo na letni ravni kraljuje podjetje Samsung. Četrto mesto je pripadlo proizvajalcu Oppo, ki je na medletni ravni dosegel kar 153-odstotno rast. Huawei pa je doživel kar 81-odstotni padec povpraševanja in skupno obdržal 3-odstotni tržni delež.


Prijavi napako v članku