Telefoni
10.12.2012 12:01

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi MI-2: Zmogljivi mobilnik za polovico cene Samsunga Galaxy S3

Podjetje Xiaomi je s pripravo pametnega mobilnega telefona MI-2 zadelo v polno, saj gre za izjemno zmogljivo napravo, ki je natanko polovico cenejša od primerljivih mobilnikov, kot so na primer Samsung Galaxy S3, HTC One X in V, Sony Xperia in drugih.
Mobilnik Xiaomi MI-2 se lahko pobaha z izjemno zmogljivostjo in zelo nizko ceno!
Mobilnik Xiaomi MI-2 se lahko pobaha z izjemno zmogljivostjo in zelo nizko ceno!

Podjetje Xiaomi je s pripravo pametnega mobilnega telefona MI-2 zadelo v polno, saj je ta dobesedno obnorel uporabnike storitev mobilne telefonije. Glavni razlog za njegovo izjemno priljubljenost se skriva v dejstvu, da gre za izjemno zmogljivo napravo, ki je natanko polovico cenejša od primerljivih mobilnikov, kot so na primer Samsung Galaxy S3, HTC One X in V, Sony Xperia in drugih.

Ker pametni mobilni telefon MI-2 temelji na osnovi zmogljivega 4-jedrnega procesorja Snapdragon frekvence 1,5 gigaherca in sistemskega pomnilnika kapacitete dveh gigabajtov, mu tudi pri najtežjih opravilih le stežka zmanjka sape. Za izris kakovostnih slik skrbi 4,3-palčni (10,9-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.280 X 720 slikovnih točk in gostote prikaza 342 točk na palec, medtem ko je preračunavanju grafičnih oblik kos grafična sredica Adreno 320. Kakovosten zajem fotografij so inženirji podjetja Xiaomi zaupali digitalnemu fotoaparatu ločljivosti osem milijonov točk.

Pametni mobilni telefon Xiaomi MI-2 poganja mobilni operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean, za shranjevanje podatkov pa ima na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete 16- ozirom 32-gigabajtov, ki pa žal ni razširljiv preko pomnilniških kartic microSD. Najzmogljivejšo različico mobilnega telefona Xiaomi MI-2 je na kitajskem mogoče kupiti že za preračunanih 280 evrov, medtem ko je v ZDA zanj potrebno odšteti preračunanih 370 evrov. Novost lahko kupimo tudi preko vseh pomembnejših spletnih prodajalnah, kot sta na primer eBay in Amazon, vendar po nekoliko višji maloprodajni ceni – okoli preračunanih 380 evrov.


Prijavi napako v članku