Računalništvo, telefonija
28.09.2011 13:38

Deli z drugimi:

Share

Microsoft izdal Windows Phone 7.5 »Mango«

Prva pomembnejša posodobitev Microsoftovega operacijskega sistema za mobilne telefone. Večopravilnost, bolj povezane aplikacije, nov spletni brskalnik in zmogljiva orodja za personalizacijo.
Windows Phone 7.5
Windows Phone 7.5

Microsoft je izdal posodobitev operacijskega sistema za mobilne telefone Windows Phone 7.5 z razvojnim imenom Mango. Gre za prvo pomembnejšo posodobitev po predstavitvi sistema Windows Phone 7 pred manj kot enim letom, ki postavlja temelje za še bolj intuitivno uporabniško izkušnjo z napredno večopravilnostjo, bolj povezanimi aplikacijami, vrhunskim spletnim brskanjem ter zmogljivimi in personaliziranimi orodji, kot sta integracija druµabnih omreµij in zdruµevanje pogovorov v niti. Microsoft si je za cilj postavil, da bo posodobitev najpozneje v štirih tednih na voljo 98 odstotkom obstoječih uporabnikov telefonov Windows Phone. Prav tako bo operacijski sistem Windows Phone 7.5 µe prednaloµen na nove naprave, ki bodo predstavljene v naslednjih mesecih.

Andy Lees, predsednik Microsoftove enote Windows Phone:

»Med stvarmi, na katere sem pri sistemu Windows Phone najbolj ponosen, je ta, da smo si zamislili drugačen pristop. Pogledali smo naokoli in videli, da se pametni telefoni v veliki meri uporabljajo za zagon aplikacij, uporabniki pa so bili prepuščeni sami sebi pri navigiranju v morju ikon in mrež z aplikacijami. Zastavili smo si, da vgradimo vse ključne stvari, ki jih uporabniki želijo, neposredno v telefon, in jih usmerimo na ljudi – ne na ikone.«

Microsoft je izdal Windows Phone 7.5, najnovejšo različico operacijskega sistema za mobilne telefone, ki je zasnovana za bolj intuitivno komuniciranje, uporabo aplikacij in interneta.

Nova funkcija Groups omogoča uporabnikom ustvarjanje skupin iz njihovih stikov, ki jih je nato mogoče spremeniti v personalizirane ploščice Live Tile ali začetni zaslon. S tem se lahko hitro poveµejo z drugimi, pregledujejo pretekle komunikacije ali spremljajo aktivnosti na druµabnih omreµjih.

Središče People Hub vključuje funkcijo What’s New?, ki prikazovanju posodobitev iz omrežij Facebook in Windows Live sedaj dodaja tudi informacije iz Twitterja in LinkedIna.

Posodobitev 7.5 prinaša tudi napredno večopravilnost za hitro preklapljanje med aplikacijami brez poslabšanja zmogljivosti ali trajanja baterije. Uporabniki lahko sedaj med igranjem igre preprosto preklopijo na aplikacijo za e-pošto ali predvajanje glasbe in se nato v trenutku tudi vrnejo nazaj, na točno tisto mesto, kjer so prekinili igranje.

Nov je tudi spletni brskalnik Internet Explorer 9, ki ga odlikujeta strojno pospeševanje in enak pogon za izrisovanje kot pri različici za osebne računalnike.

Uporabnikom Windows Phone je trenutno v spletni trgovini na voljo pribliµno 30.000 aplikacij, vključno z 90 odstotki najbolj priljubljenih aplikacij z drugih platform. Mnogo razvijalcev je prav tako že posodobilo svoje aplikacije, ki lahko sedaj v popolnosti izkoristijo novosti posodobitve Mango, vključno z napredno večopravilnostjo in ploščicami Live Tiles.

Microsoftova enota Windows Phone Division je izdajo posodobitve pospremila tudi z napovedjo nadaljnje krepitve sodelovanja s proizvajalci, mobilnimi operaterji, prodajalci in razvijalci aplikacij po vsem svetu. Naprave Windows Phone 7.5 bodo zato na voljo v še več državah in pri več mobilnih operaterjih ter v različnih cenovnih razredih. Rast bo prav tako okrepilo partnerstvo z Nokio.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MICROSOFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MICROSOFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Microsoft

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MICROSOFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku