Računalništvo, telefonija
08.10.2004 17:37
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows Embedded za POS sisteme

Microsoft je najavil programsko platformo Windows Embedded for Point of Service, ki maloprodajnim in storitvenim organizacijam omogoča poenostavitev namestitve, uporabe ter upravljanja maloprodajnih sistemov POS. Med novostmi je tudi možnost preprostega dodajanja novih naprav ter operacijski sistem Windows XP Embedded With Service Pack 2, ki ponuja višjo stopnjo varnosti in boljši nadzor.
Windows Embedded for Point of Service je namenjen industrijskim panogam maloprodaje ter gostinstva in turizma. Omogoča poenostavitev namestitve, uporabe in upravljanja maloprodajnih sistemov POS, obenem pa gre za prvo rešitev za specifične industrijske panoge, ki podpira preprosto nameščanje in vzdrževanje prodajnih naprav, kot so optični čitalci, tiskalniki računov, blagajne in čitalci magnetnih kartic. Platforma za maloprodajne sisteme temelji na tehnologijah v operacijskem sistemu Windows XP Embedded with Service Pack 2 (SP2), ki so prilagojene potrebam uporabnikov v maloprodaji in ponujajo visoko stopnjo zanesljivosti ter varnosti, tudi na račun vgrajene požarne pregrade, uporabnikom pa je na voljo tudi podpora za prihajajoče tehnologije, kot so RFID in biometrični nadzor dostopa. Zagotovljena je tudi podpora za večpredstavne vsebine ter različne načine komunikacije, ki vključujejo tudi brezžična omrežja.
Windows Embedded for Point of Service bo proizvajalcem in končnim uporabnikom na voljo v prvi polovici prihodnjega leta.


Prijavi napako v članku